Πώς θα ξαναρχίσεις να ασχολείσαι με τα χόμπι σου

5 ιδέες για να γίνεις πιο παραγωγική και ευτυχισμένη

Πώς θα ξαναρχίσεις να ασχολείσαι με τα χόμπι σου

Επιστρέφοντας από τις διακοπές, μετά από ατελείωτες συζητήσεις για το αν η καθημερινότητά μας περιλαμβάνει δραστηριότητες που μας αρέσουν, σκέφτομαι που πήγαν τα χόμπι μας. «Μα ποιος έχει ελεύθερο χρόνο;» είναι μία πρώτη, εύλογη ερώτηση, αφού όλοι τρέχουμε μέσα στην ημέρα καταφέρνοντας να συνδυάσουμε διαφορετικές ζωές. Σε μία δεύτερη σκέψη όμως, αυτή η ερώτηση γίνεται σχεδόν ρητορικά για να εξαλείψουμε κάθε ενοχή ως προς την αδράνειά μας, αφού στην πραγματικότητα ο ελεύθερος χρόνος μας έχει καταληφθεί από τα social media και τις ξένες σειρές.

Υπήρχε μία περίοδος που είχαμε ενδιαφέροντα. Μουσική, χορός, τένις, ζωγραφική, διάβασμα, σεμινάρια δημιουργικής γραφής, εκμάθηση ξένης γλώσσας – όποιο κι αν ήταν αυτό που μας άρεσε μπήκαμε στη διαδικασία να ασχοληθούμε. Τώρα όμως σκέφτομαι ότι είμαστε λιγότερο παραγωγικοί από ποτέ. 

Το Facebook είναι ο χειρότερος εχθρός για τον χρόνο μας. Ξεκινάς μία δουλειά που θα σου χρειάζονται 40 λεπτά για να καταλήξεις να χάσεις 3 ώρες. Ανοιχτά chat, ατελείωτο scroll down, βομβαρδισμός ειδήσεων μπλοκάρουν τη σκέψη σου και δημιουργούν περισπασμούς που σε καθυστερούν. Αν προσθέσεις ατελείωτες ώρες σειρών και αϋπνίας, δεν είναι δύσκολο να υπολογίσεις πόσο χρόνο χάνεις καθημερινά και γιατί γίνεσαι λιγότερο παραγωγική. Τι θα έλεγες, όμως, να σκεφτείς τι σε κάνει πραγματικά χαρούμενη και να προσπαθήσεις γι’ αυτό; Είναι πολύ πιο εύκολο να πατήσεις ένα ακόμα «like» από το να βγεις από το σπίτι και να πας σε εκείνο το μάθημα aerial yoga που τόσο θέλεις.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i