Πότε επιβιώνει η σχέση μετά την απιστία;

- Γράφει η Σάντυ Κουτσοσταμάτη.

ζευγάρι φιλί σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα Hirurg

Η πλειοψηφία των ζευγαριών, μετά την απιστία, μένει μαζί και δεν χωρίζει. Τουλάχιστον μετά την πρώτη απιστία.

Η απιστία στο δικό μου μυαλό είναι για τη σχέση ό,τι ο καρκίνος για τον άνθρωπο. Είτε θα την σκοτώσει, είτε θα είναι το δώρο που θα επιτρέψει στο ζευγάρι να δει την σχέση με μια άλλη ματιά και μέσα από μια καινούρια αντίληψη.

Όταν έρχονται στο γραφείο μου ζευγάρια που ζητούν τη βοήθειά μου, μετά από την αποκάλυψη απιστίας του ενός (ή και των δύο), αυτό που τους επισημαίνω είναι ότι ο πρώτος γάμος τους έχει τελειώσει και τους ρωτώ εάν είναι διατεθειμένοι να δημιουργήσουν μαζί έναν καινούριο.

Όταν η απιστία αντιμετωπιστεί σαν η αφορμή για συζητήσεις και εξομολογήσεις που δεν έγιναν ποτέ (μπορεί και για ολόκληρες δεκαετίες), τότε το ζευγάρι έχει την ευκαιρία να χτίσει κάτι καινούριο, κάτι που μπορεί να είναι ακόμη πιο δυνατό και ακόμη πιο αληθινό.

Κάπου διάβασα ότι μετά την απιστία ότι :  “staying is the new shame”.  Παλαιότερα, υπήρχε η ιδέα ότι η απιστία δικαιολογείται  από τους άντρες και ότι η γυναίκα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να δεχτεί μια τέτοια συμπεριφορά. Πλέον, η απιστία δεν είναι αποδεχτή από κανέναν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i