Γιατί οι σχέσεις που ξεκινούν καλοκαίρι είναι ίσως οι ιδανικότερες

Σου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι είναι η καλύτερη περίοδος για σχέση;

καλοκαιρινή σχέση iStock

Με το που το καλοκαίρι κάνει την εμφάνισή του γίνεσαι διά μαγείας πιο χαλαρή και ξέγνοιαστη, επομένως βρίσκεσαι στην καλύτερη φάση για να μπεις σε μία σχέση. Ισχύει άραγε πως οι καλοκαιρινοί δεσμοί ξεκινούν με τους καλύτερους οιωνούς; Εγώ θα συμφωνήσω γιατί πράγματι είναι σαν όλα να έχουν συνωμοτήσει υπέρ σου για να ζήσεις αυτό το καλοκαιρινό ειδύλλιο χωρίς ενοχές και δεύτερες σκέψεις. 

Γιατί οι καλοκαιρινές σχέσεις είναι οι καλύτερες;

  • Αρχικά, δεδομένου ότι οι διακοπές είναι κοντά, μπορείς να κάνεις ένα πείραμα για να δεις, αν πράγματι ταιριάζεις με τον άλλο. Δεν είναι υποχρεωτικό να σπαταλήσεις και τις δύο εβδομάδες που θα πάρεις άδεια μαζί με τον σύντροφό σου, ωστόσο ένα τριήμερο είναι μια καλή λύση για να τεστάρεις αν πράγματι συνεννοείστε (και δεν είναι στο μυαλό σου).
  • Δεν χρειάζεται να σπάσεις το κεφάλι σου για το πού θα συναντηθείτε. Μία βόλτα στην παραλία ή στο πάρκο, ένα ραντεβού για παγωτό ή ένα cocktail είναι ό,τι πρέπει για τα καλοκαιρινά βράδια που δεν θες τίποτα παραπάνω από καλή παρέα. 
  • Είτε οφείλεται στο λίγο μαύρισμα που απέκτησες ή στα ρούχα που είναι πιο χαλαρά, το καλοκαίρι μοιάζει να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου, με αποτέλεσμα να έχεις την καλύτερη διάθεση. Συνεπώς, είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, με όρεξη για νέες περιπέτειες.
  • Αν εξαιρέσεις τα γενέθλια και τις γιορτές του νέου σου συντρόφου που εύχεσαι να μην είναι κοντά (γιατί μην ξεχνάμε πως μόλις ξεκίνησες τη σχέση) είναι ωραίο που οι μεγάλες γιορτές είναι μακριά, οπότε δεν χρειάζεται να σκεφτείς αν είναι νωρίς να του κάνεις δώρο ή αν πρέπει να περάσετε τις αργίες μαζί. Άλλωστε βρίσκεσαι αρκετούς μήνες μακριά από τα Χριστούγεννα και αυτό είναι καλό. 
  • Τώρα που τα προγράμματα είναι πιο χαλαρά, ενδέχεται να γνωρίσεις πιο σύντομα τους φίλους του, με αποτέλεσμα πρώτον η σχέση να γίνει ελαφρώς πιο σοβαρή συντομότερα και δεύτερον να δεις τον κύκλο του για να καταλάβεις ευκολότερα αν πράγματι ταιριάζετε.
  • Δεν πειράζει αν τελικά η σχέση δεν σας βγει προς το τέλος του καλοκαιριού, μην ξεχνάς πως ίσως την περίοδο αυτή να εξιδανικεύεις καταστάσεις. Ωστόσο, θυμήσου πως αρχικά πέρασες καλά μέσα στις διακοπές και ευτυχώς δεν ήταν τόσο μεγάλο το διάστημα, ώστε να τα βάψεις μαύρα. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i