Τι είναι το stashing, το νέο dating trend που δεν εύχεσαι να σου τύχει;

Μετά το ghosting, το stashing έρχεται να προστεθεί στις dating καταστάσεις της κατηγορίας "μην σου τύχει".

σχέση iStock

Μπορεί να γνωρίζεστε μόνο λίγους μήνες, ωστόσο η σύνδεσή σας μοιάζει να είναι βαθιά. Ξεκινήσατε μάλιστα να κάνετε binge watching μία σειρά μαζί, ενώ οι εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα έχουν γίνει must. Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, έχετε ήδη βρει το δικό σας στέκι, το οποίο επισκέπτεστε πολύ συχνά, σε σημείο που οι σερβιτόροι σας γνωρίζουν με τα μικρά σας. Ωστόσο, αυτό που σου φαίνεται περίεργο είναι ότι τόσο καιρό δεν έχεις γνωρίσει κανέναν φίλο του, ούτε κάποιο μέλος της οικογένειάς σου. Φυσικά, συναντήσατε έναν γνωστό τις προάλλες, όμως έκανε κίνηση να σας συστήσει; Συναγερμός! Μάλλον έχεις πέσει θύμα του stashing.

Τι είναι το stashing;

Παίρνοντας τον "τίτλο" του από τον αγγλικό όρο stash που σημαίνει κρύβω, καταχονιάζω, το stashing (ή και pocketing) είναι όταν ο σύντροφός σου έχει πάρει την απόφαση να σε κρύψει από τον στενό του κύκλο είτε αυτός βρίσκεται στον πραγματικό κόσμο ή στα social media. Άραγε, πώς αντέδρασε όταν ανέβασες μία κοινή σας φωτογραφία ή ήδη σου έχει ζητήσει να μην το κάνεις; Χωρίς, ωστόσο να γνωρίζεις αν πράγματι αυτό σου συμβαίνει, ένα είναι σίγουρο. Νιώθεις απαίσια. 

Σύμφωνα με την σύμβουλο σχέσεων Irina Firstein, ο άνθρωπος που έχει αποφασίσει να σε κρύβει συνειδητά, το κάνει αυτό είτε επειδή ντρέπεται ή έχει θέματα με την οικογένειά του, είτε επειδή δεν σε βλέπει σοβαρά ή επειδή έχει ταυτόχρονη σχέση με άλλη γυναίκα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που συμβαίνει αυτό, σε καμία περίπτωση δεν σου αξίζει να δέχεσαι αυτή την συμπεριφορά. 

Τι να κάνεις αν υποπτευθείς πως υφίστασαι stashing;

Χωρίς να αναλύσεις περισσότερο το γιατί συμβαίνει αυτό, η καλύτερη λύση είναι να αντιμετωπίσεις τα συναισθήματά σου. Ρώτα τον απλά και ξεκάθαρα, πώς και μέχρι τώρα δεν έχεις γνωρίσει κάποιον κοντινό του. Από την απάντηση και μόνο θα καταλάβεις τη διάθεσή του. Σύμφωνα με τη Firstein, ενδέχεται αυτό που θα ακούσεις να σας φέρει πιο κοντά, καθώς πιθανώς να σου εκφράσει κάποια ανασφάλειά του, που καταλαβαίνεις απόλυτα. Μπορεί για παράδειγμα να μην μιλάει με την οικογένειά του ή να μάλωσε με τους φίλους τους, οπότε το "stashing" να μην υφίσταται στην πραγματικότητα.

Φυσικά, η συζήτηση αυτή μπορεί να σας απομακρύνει, αν η απάντηση δείξει αδιαφορία. Γιατί άλλωστε να είσαι σε μία σχέση με κάποιον που δεν νοιάζεται για το πώς νιώθεις και δεν σε καταλαβαίνει - πόσω μάλλον σε κρύβει; Αν λοιπόν καταλάβεις πως προσπαθεί να ξεγλιστήσει, αγνοώντας τα συναισθήματά σου και κάνοντας τον ανήξερο, τότε αυτό σημαίνει πως ξέρει πολύ καλά πώς να παίζει τον "ρόλο". 

Όπως υπογραμμίζει και η σύμβουλος σχέσεων, ένας καλός σύντροφος δεν θα θέλει να νιώθεις με αυτό τον τρόπο, οπότε το πώς θα αντιμετωπίσει τη συζήτηση και το αν θα ενδιαφερθεί, ανεξάρτητα από τον λόγο που συμβαίνει το stashing, θα σου δώσει να καταλάβεις αν αξίζει αυτή η σχέση να προχωρήσει. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i