Να χωρίσω πριν από τα Χριστούγεννα;

Σκέφτεσαι πως η σχέση σου δεν πάει άλλο, άλλα δεν ξέρεις αν πρέπει να χωρίσεις πριν τις γιορτές.

χωρισμός iStock

Τα Χριστούγεννα είναι πράγματι μία από τις πιο "μαγικές" εποχές του χρόνου και μία γιορτή που συνοδεύεται από χαρά, ανεμελιά και όμορφες αναμνήσεις. Όμως, όταν συνειδητοποιήσεις πως η σχέση στην οποία βρίσκεσαι δεν πάει άλλο, είναι λάθος να χωρίσεις πριν από τις γιορτές;

Σίγουρα, δεν είναι ό,τι καλύτερο να ανακοινώσεις κάτι τόσο δυσάρεστο στον / στην σύντροφό σου πριν από τις γιορτινές ημέρες, ωστόσο πιστεύεις πως είναι προτιμότερο να παρατείνεις μια κατάσταση που δεν οδηγεί πουθενά; Αξίζει να μείνεις με κάποιον μόνο και μόνο επειδή πλησιάζουν οι γιορτές, πόσω μάλλον αν συζείς μαζί του; 

Οι αποφάσεις ζωής δεν έχουν "κατάλληλες στιγμές", παρά λαμβάνονται όταν εσύ νιώσεις πως ήρθε η ώρα. Είτε λοιπόν μιλάμε για Χριστούγεννα, γενέθλια ή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πρέπει να κάνεις αυτό που νιώθεις, χωρίς να συμβιβάζεσαι σε μία κατάσταση που θα πληγώσει σίγουρα και τους δύο. Άλλωστε, είναι υποκριτικό να είσαι με κάποιον επειδή τον λυπάσαι. 

Σύμφωνα με τη σύμβουλο σχέσεων Marni Battista του Dating With Dignity, οφείλεις να συζητήσεις ανοιχτά για αυτό που νιώθεις ανεξάρτητα από την εποχή. "Δεν υπάρχει λόγος να μείνεις σε μία σχέση που δεν είναι σωστή για σένα. Όμως, αν νιώθεις πως το αξίζει, διοχέτευσε χρόνο και ενέργεια σε αυτή, είναι - δεν είναι γιορτινή περίοδος." 

Μην σε επηρεάσει το γεγονός της χριστουγεννιάτικης εποχής και πράξε όπως θα έκανες σε κάθε άλλη φάση. Είναι αλήθεια δύσκολο να είσαι μόνη σου στις γιορτές, όμως μήπως είναι χειρότερο να χρειαστεί να βρεθείς με άτομα των οικογενειών σας μαζί; Από την άλλη, είναι φυσιολογικό να θες να τον χρόνο σου για να πάρεις την απόφαση, δίνοντας μία δεύτερη ευκαιρία κατά τη διάρκεια των γιορτών. Είναι και αυτό σεβαστό! Όμως, αν είσαι σίγουρη πως μετά τις γιορτές ο χωρισμός είναι μονόδρομος, ίσως είναι καλύτερα να το ανακοινώσεις νωρίς για να ξέρετε και οι δύο πού βαδίζετε. 

Αν νιώσεις πως είσαι έτοιμη για το μεγάλο βήμα, άκουσε το ένστικτό σου, αλλά φυσικά επίλεξε ένα ομαλό τρόπο να το κάνεις. "Το να τελειώσεις όμορφα τη σχέση σου είναι το ίδιο σε κάθε άλλη εποχή του χρόνου", εξηγεί η Battista. Επομένως, δεν έχει τόσο σημασία το πότε θα το κάνεις, αλλά το πώς. Αναμφίβολα, τα e-mail και τα μηνύματα δεν θα βελτιώσουν την εμπειρία, οπότε είναι καλύτερο να αντιμετωπίσεις τον "φόβο" σου κατάματα, ακόμα κι αν στολίζετε το δέντρο σας. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i