5 θετικές ενδείξεις ότι βρίσκεσαι σε μία καλή σχέση

Τα στοιχεία που θα επιβεβαιώσουν ότι έκανες μια πολύ καλή επιλογή συντρόφου.

σχέση iStock

Στην αρχή μιας σχέσης όλοι μας συνηθίζουμε να ψάχνουμε για τα μειονεκτήματα και τα "red flags" που μπορεί να παρατηρήσουμε για να επιβεβαιώσουμε πως ίσως δεν είναι και το καλύτερο να παραμείνουμε σε αυτή. Ωστόσο, μήπως να αφήσουμε για λίγο την καχυποψία πίσω μας και να ανοίξουμε τα μάτια μας για να δούμε τα καλά στοιχεία που μπορεί να υπάρχουν.

Σύμφωνα με την Kelly E. Green, κλινική ψυχολόγο και αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο St. Edward's στο Austin, "για πολλούς ανθρώπους, το φυσιολογικό είναι να ελέγχουν για red flags σε μία σχέση. Είμαστε μαθημένοι να ψάχνουμε για τον κίνδυνο περισσότερο από την ασφάλεια στα περισσότερα κομμάτια της ζωής μας". Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να κλείσουμε τα μάτια μας στα αρνητικά που ενδέχεται να υπάρχουν, αλλά το ίδιο ισχύει και για τα θετικά στοιχεία που μπορεί να αγνοήσουμε. Ποια είναι αυτά;

1. Όταν υπάρχει καλή επικοινωνία, αφού ο άνθρωπος που έχεις επιλέξει, γνωρίζει πώς να εκφράζει τα συναισθήματά του. Αυτό θα σας βοηθήσει στο να αποφύγετε τυχόν παρεξηγήσεις. 

2. Όταν σου δίνει τον χώρο σου για να κάνεις τα πράγματα που σου αρέσουν και να είσαι ο εαυτός σου. Σύμφωνα με τη δρα Green, δεν είναι φυσιολογικό να είσαι συνέχεια με τον άλλο, ακόμα κι αν είσαι τρελά ερωτευμένη. Χρειάζεσαι τον προσωπικό σου χρόνο και χώρο, που θες να περνάς και με άλλους φίλους. Αν σέβεται αυτή την ανάγκη σου, τότε είναι ξεκάθαρα μία καλή επιλογή συντρόφου. 

3. Όταν έχει κι άλλες υγιείς σχέσεις στη ζωή του, είτε μιλάμε για φιλικές, είτε οικογενειακές. Όπως υπογραμμίζει η Rachel Riley, ιδρύτρια του Fancher Psychology & Assessment στο Ιλλινόις και κλινική ψυχολόγος, το ότι έχει κι άλλες σχέσεις στη ζωή του, σημαίνει πως δεν θα περιστρέφεται όλος ο χρόνος του γύρω από εσένα, που είναι ένα υγιές σημάδι. Παράλληλα, μπορείς να παρατηρήσεις το πώς φέρεται στους οικείους για να προβλέψεις τη συμπεριφορά που θα λαμβάνεις κι εσύ. 

4. Όταν είναι φερέγγυος, πράγμα που σημαίνει πως όταν λέει κάτι, το πραγματοποιεί κιόλας. Είτε πρόκειται για υποχρέωση, είτε για κάτι ευχάριστο που οργανώνετε μαζί, το να πραγματοποιεί τις "υποσχέσεις" του είναι ένα παρά πολύ καλό σημάδι. 

5. Όταν αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου όταν είστε μαζί. Πόσες φορές έχεις νιώσει σε σχέση ότι δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, προσποιούμενη ότι είσαι κάποια άλλη; Είναι πολύ σημαντικό αυτός που έχεις απέναντί σου να εκτιμά τον χαρακτήρα σου και να αγαπάει και να αποδέχεται αυτό που είσαι. Από την άλλη, δεν σημαίνει ότι χρειάζεσαι την επιβεβαίωση κάποιου άλλου για να νιώσεις καλά με τον εαυτό σου, εξηγεί η δρ Green, ωστόσο σίγουρα είναι μία καλή συνθήκη, καθώς θα μπουστάρει την αυτοπεποίθησή σου. "Η ικανότητα να νιώθεις την αξία του εαυτού σου γιατί κάποιος άλλος βλέπει τις δυνάμεις σου και τις ικανότητές σου είναι ένα όμορφο πράγμα. Μία υγιής σχέσης μπορεί να γίνει ένας καθρέφτης που θα σου επιτρέψει να δεις τον καλύτερο εαυτό σου", σημειώνει η Green. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i