Τρία σημάδια ότι περνάς υπερβολικά πολύ χρόνο με τη σχέση σου

Ο προσωπικός χώρος και χρόνος είναι απαραίτητος. Τον διατηρείς;

σχέση iStock

Το να είστε αχώριστοι με τον / την σύντροφό σου είναι το απόλυτο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε "αυτοκόλλητοι" 24/7 και να κάνετε τα πάντα μαζί. Υπάρχουν και στιγμές που θες να βρίσκεσαι μόνη σου με τον εαυτό σου και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μήπως περνάς αρκετό χρόνο με το άλλο σου μισό σε σημείο που αρχίζει να φαίνεται; 

Σύμφωνα με την έρευνα "The Highs and Lows of Love: Romantic Relationship Quality Moderates Whether Spending Time with One’s Partner Predicts Gains or Losses in Well-Being”, το να είσαι σε μία ερωτική σχέση και να περνάς χρόνο με τον σύντροφό σου αυξάνει τα επίπεδα της ευεξίας σου και της καλής ψυχικής σου υγείας. Ωστόσο, τα ευεργετικά αυτά αποτελέσματα αφορούσαν ποιοτικές σχέσεις.

Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, όταν η αλληλεπίδραση φαίνεται να προκύπτει θετική για την ψυχική σου υγεία, δεν είναι αρνητικό να χρειάζεσαι ένα διάλειμμα, όταν νιώθεις πως το έχεις ανάγκη. Πολλά ζευγάρια το συνειδητοποίησαν αυτό κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όταν δεν είχαν τη δυνατότητα να απομονωθούν. Ποια είναι, λοιπόν, τα σημάδια που μαρτυρούν πως χρειάζεσαι ένα διάλειμμα; 

Είσαι ευέξαπτη: Οτιδήποτε συμβαίνει που σε κάνει να νιώθεις άγχος ή θυμό, είναι πιθανό να σε οδηγήσει να ξεσπάσεις στον σύντροφό σου που είναι το πιο κοντινό σου άτομο, αλλά και ο πιο εύκολος στόχος. Αν και τα συναισθήματά σου μπορεί να μην έχουν να κάνουν με το άλλο σου μισό, είναι πιθανό να πληρώσει εκείνος -η τα σπασμένα. Γι' αυτό δεν είναι παράλογο να παίρνεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου να κάνεις διαλογισμό και να ηρεμήσεις, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση, ώστε να μην βγαίνει χαμένος ο σύντροφός σου.

Θες να μείνεις μόνη στο σπίτι: Συχνά σου συμβαίνει αυτό όταν θέλεις να δεις μια σειρά που δεν απολαμβάνει με τον ίδιο ενθουσιασμό ο σύντροφός σου. Ωστόσο, δεν έχει να κάνει τόσο με την εκπομπή, αλλά με την εμπειρία του να μείνεις για λίγο μόνη στο σπίτι. Το διάλειμμα που αποζητάς μπορεί να μην έχει να κάνει τόσο με τον σύντροφό σου, όσο με το ότι θέλεις να αποσυνδεθείς για λίγο από τον κόσμο. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το θέμα είναι ότι το χρειάζεσαι. 

Θες να κοινωνικοποιηθείς με άλλους: Έχεις ανάγκη να μιλήσει με τους φίλους σου και την οικογένειά σου, να γνωρίσεις νέους φίλους αλλά να το κάνεις μόνη σου. Όταν βρίσκεσαι για χρόνια σε μία σχέση, συμβαίνει πολλά πράγματα να έχουν μετατραπεί σε συλλογικές δραστηριότητες. Έτσι, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν στιγμές που να θες να πράττεις ως μονάδα και όχι ως ομάδα. Ωστόσο, το γεγονός πως αποζητάς να πραγματοποιήσεις νέες γνωριμίες ενδέχεται να μαρτυρά και κάτι άλλο για τη σχέση σου. 

Το σίγουρο είναι ότι το μικρό διάλειμμα στη σχέση, δεν σημαίνει απαραίτητα χωρισμός. Ο προσωπικός χώρος και χρόνος είναι απαραίτητος για την έκφραση της ατομικότητας, όπως και το να εκτιμάς τον κοινό σου χρόνο με τον / την σύντροφό σου. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i