Έκανες λάθος; 5 λόγοι για να είσαι χαρούμενη

Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά πόσο τα απολαμβάνουμε;

forgetful-brainy-girl-trying-to-remember-her-clever-idea-picture-id914739016 Credit:nicoletaionescu

Στη ζωή είτε κερδίζεις (τέλειο ακούγεται) ή μαθαίνεις (αυτό δεν είναι πολύ ωραίο, αλλά θα σε ευνοήσει μακροπρόθεσμα). Πράγματι, η επιτυχία σπάνια σε διδάσκει κάτι, αλλά τα λάθη; Έχεις πολλούς, καλούς λόγους να κάνεις ένα λάθος σήμερα. Συνοψίσαμε τους πέντε:

1. Τα λάθη είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι

Σκέψου όλα αυτά που έχεις μάθει μέχρι τώρα. Για να είμαι ειλικρινής, τα μεγαλύτερα μαθήματα τα πήρα από τα μεγαλύτερα λάθη μου.

2. Τα λάθη σημαίνουν δράση

Τα λάθη μεταφράζονται σε δράση. Αν έκανες ένα λάθος σημαίνει πως ανέλαβες δράση. Αν κάθεσαι στον καναπέ σου, τρως πατατάκια και παρακολουθείς Neftlix, προφανώς, δεν θα σε απασχολούν ιδιαίτερα τα λάθη που κάνεις. Γιατί δεν θα κάνεις κανένα λάθος.

Καθόλου λάθη = βρίσκεσαι στην comfort zone σου (και όχι για καλό)

3. Τα λάθη σε κάνουν έξυπνη!

Δεν το λέμε εμείς, αλλά η επιστήμη. Σύμφωνα με ένα άρθρο στο Association for Psychological Science, «για όσους πιστεύουν πως η ευφυΐα αναπτύσσεται μέσα από την προσπάθεια, τα λάθη θεωρούνται ευκαιρίες για να μάθεις και να βελτιωθείς».

4. Τα λάθη σε κάνουν ενδιαφέρουσα

Σκέψου τη ζωή σου σαν μια βιογραφία. Θα παίζεις safe ή τολμηρά; Τα λάθη σου δεν χρειάζεται να είναι δραματικά. Αλλά, όταν μεγαλώσεις, θέλεις να αφηγείσαι ζουμερές ιστορίες ή να λες τα ίδια... και τα ίδια;

5. Tα λάθη δημιουργούν συμπόνια

Λάθη. Όλοι τα κάνουμε. Την επόμενη φορά, είναι πιθανότερο ο φίλος ή ο πελάτης σου να είναι περισσότερο ευγενικοί μαζί σου. Στο τέλος, άλλωστε, όλοι είμαστε άνθρωποι.

Διάβασε επίσης: Έκανες λάθος στη δουλειά; Ιδού τι πρέπει να πεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i