8 πράγματα που κάθε ζευγάρι πρέπει να συζητήσει πριν συγκατοικήσει

Τα θέματα για τα οποία πρέπει να μιλήσεις πριν κάνεις το επόμενο βήμα μαζί του

8 πράγματα που κάθε ζευγάρι πρέπει να συζητήσει πριν συγκατοικήσει

Σχεδόν όλοι μας έχουμε ιστορίες συγκατοίκησης που ξυπνούν τους χειρότερους μας εφιάλτες: στοίβες από άπλυτα πιάτα, καλεσμένοι που κάνουν φασαρία μέχρι τα ξημερώματα, περίεργα κατοικίδια και πολλά άλλα. Αποφασίσατε λοιπόν με τον σύντροφο σου να κάνετε το επόμενο βήμα στη σχέση σας, και πιστεύεις ότι ο έρωτας σας θα κάνει τη συμβίωση την πιο έυκολη υπόθεση του κόσμου. Σωστά; Λάθος!

Η συγκατοίκηση ενός ζευγαριού πρόκειται για ένα αρκετά σοβαρό βήμα και πριν αποφασίσεις να το κάνεις, θα πρέπει να προλάβεις τις εντάσεις και τα δράματα κάνοντας μερικές σημαντικές συζητήσεις μαζί του.

Δες παρακάτω τα έξι θέματα που θα πρέπει να συζητήσετε πριν συγκατοικήσετε:

Πού θέλετε να μείνετε

Σε περίπτωση που ένας από τους δυο σας αλλάζει πόλη (ή ακόμα και σπίτι) για να είστε μαζί, θα πρέπει να συζητήσετε αρχικά το αν θα μεταφερθείς εσύ στο σπίτι του, εκείνος στο δικό σου ή αν κάνετε μια νέα αρχή μαζί. Ακόμα κι αν η μετακόμιση σας δεν είναι μακριά από το μέρος που μένετε τώρα, ρώτησε τον πού φαντάζεται τον εαυτό του να μένει στο μέλλον. Αν εκείνος  για παράδειγμα θέλει να μείνει στην επαρχία αλλά εσύ δε μπορείς να φανταστείς τον εαυτό του εκτός Αθήνας, θα πρέπει να κάνετε ένα συμβιβασμό.

Πώς θα πληρώνετε το νοίκι 

Θα μοιράσετε το ποσό του ενοικίου στη μέση; Θα ανοίξετε κοινό τραπεζικό λογαριασμό για να πληρώνετε τους λογαριασμούς; Είναι σημαντικό να συμβάλετε και οι δύο στη συντήρηση του σπιτιού και να έχετε μιλήσει από νωρίς για το πώς θα τα καταφέρετε.

Οι πρωινές σας συνήθειες

Εκτός κι αν σκοπεύετε να έχετε ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες με δικά τους μπάνια, οι ώρες που πηγαίνετε για ύπνο και ξυπνάτε κάθε πρωί θα πρέπει σίγουρα να συζητηθούν πριν το μεγάλο βήμα. Μιλήστε για το τι ώρα πρέπει να σβήνουν τα φώτα και το ποιος θα πρέπει να μπαίνει πρώτος για ντους το πρωί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i