8 τρόποι για να κάνεις πιο ουσιαστικές συζητήσεις

Όποιον και να συναντήσεις, γνωρίζει κάτι που εσύ δεν ξέρεις.

8 τρόποι για να κάνεις πιο ουσιαστικές συζητήσεις

Αν δεν ανήκεις στους πλέον κοινωνικούς, και μόνο η σκέψη να καθίσεις δίπλα σε έναν άγνωστο σε κάποιο δείπνο σε γεμίζει άγχος, ειδικά όταν δεν φαίνεται «εύκολος» για συζήτηση.

Παρά τον φόβο και την ανησυχία σου όμως, η Dr. Samantha Boardman, ψυχολόγος με έδρα στο Μανχάταν και blogger του The Positive Prescription, εξηγεί ότι σε όλους κάνει καλό να πιεστούν ώστε να κάνουν μία ουσιαστική συζήτηση.

«Βάζοντας ως στόχο να συζητήσουμε για ουσιαστικά θέματα, καλλιεργούμε την ευτυχία μας» εξηγεί και καταλήγει ότι αντί να είμαστε προκατειλημμένοι για ένα ακόμα βαρετό δείπνο, να το δούμε ως μια ευκαιρία να μάθουμε κάτι νέο. Να θυμάσαι ότι όποιον και να συναντήσεις, γνωρίζει κάτι που εσύ δεν ξέρεις. 

Πώς θα κάνεις πιο ουσιαστικές συζητήσεις:

Κάνε τις κατάλληλες ερωτήσεις

Όταν ξεκινάς μία ερώτηση με «Τι», το πιθανότερο είναι ότι θα πάρεις μία απλή απάντηση. Όταν όμως αρχίζεις με «Γιατί», εξερευνείς το βαθύτερο κίνητρο του συνομιλητή σου. Κάθε ερώτηση που απευθύνεις, έχει τη δυναμική να διευρύνει ή να σταματήσει τον διάλογο. Οι ερωτήσεις που ξεκινούν με «Γιατί» δείχνουν ότι ενδιαφέρεσαι για τις εμπειρίες του ατόμου που έχεις απέναντί σου και προωθούν τη συζήτηση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i