Είσαι single; Συγχαρητήρια, θα ζήσεις περισσότερο!

Η άλλη (και απροσδόκητη) όψη το νομίσματος είναι πως... η μοναχική ζωή κάνει καλό στην υγεία σου

Είσαι single; Συγχαρητήρια, θα ζήσεις περισσότερο!

«Πότε επιτέλους θα αποκατασταθείς και εσύ», «Μα δεν καταλαβαίνω γιατί μία κοπέλα σαν εσένα είναι ακόμα μόνη», είναι μερικές από τις φράσεις που θα ακούς, συχνά πυκνά, από φίλους, συγγενείς και γνωστούς αν έχεις περάσει τα 30.

Ας αφήσουμε το ενδεχόμενο του απλά να μη νιώθεις έτοιμη για κάτι τέτοιο, (που είναι απόλυτα κατανοητό, αν μας ρωτάς) κατά μέρους, και ας ασχοληθούμε με έναν ακόμα λόγο, πολύ βασικό, αλλά και αρκετά απροσδόκητο, που αναδεικνύει πως το να είσαι single είναι μια από τις σοφότερες κινήσεις που μπορείς να κάνεις: οι μόνοι άνθρωποι, εκείνοι που δεν διατηρούν μακροχρόνιες σχέσεις, δεν είναι παντρεμένοι ή δεν έχουν δημιουργήσει οικογένεια, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο (η δικαίωση επιτέλους ήρθε) και οι πέντε βασικοί λόγοι που συντελούν στο θετικό για την υγεία σου και τη ζωή σου αποτέλεσμα, είναι οι πέντε παρακάτω:

1.Οι singles κοινωνικοποιούνται περισσότερο

Οι ευθύνες ενός single ατόμου απέναντι σε άλλους ανθρώπους είναι λιγότερες. Ομολογουμένως, δεν έχεις να μαγειρέψεις/πλύνεις για δύο (τουλάχιστον) ανθρώπους ενώ παράλληλα τα βράδια σου δεν είναι εξ ολοκλήρου σχεδόν αφιερωμένα στο να περάσεις χρόνο με το άλλο σου μισό. Αυτό σημαίνει ότι περνάς περισσότερες στιγμές βγαίνοντας και συναναστρεφόμενη ανθρώπους, εμπλουτίζεις την κοινωνική σου ζωή.

Οι singles δαπανούν, κατά μέσο όρο 12 λεπτά την ημέρα, για να μιλήσουν με άλλα άτομα μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων, σε αντίθεση με τους παντρεμένους που περνούν μόλις περίπου 7,8 λεπτά κάνοντας το ίδιο, κάτι που επιτέλους καταρρίπτει τον μύθο του single, μοναχικού ανθρώπου. Η κοινωνικοποίηση αυτή και η αίσθηση ότι είσαι μέρος μίας ομάδας είναι σημαντική για τη διατήρηση της ψυχικής σου υγείας και σου χαρίζει μακροζωία!

Δες περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i