Μιλάω με τον πρώην μου! Θεωρείται απιστία;

Τελικά υπάρχει φιλία μεταξύ πρώην; Και πότε η επικοινωνία αποτελεί πρόβλημα για τη σχέση σου;

shutterstock_354127598 By Kaspars Grinvalds

Αν ανήκεις στις λίγες γυναίκες που έχουν καταφέρει να περάσουν τη σχέση με τον πρώην τους σε ένα άλλο επίπεδο και έχετε παραμείνει φίλοι -με αποτέλεσμα να μιλάτε και να ανταλλάσσετε μηνύματα μεταξύ σας- τότε αυτό θα μπορούσε να φέρνει σύννεφα στην τωρινή ή στις επόμενες σχέσεις σου.

Παρότι μπορεί να υπάρχουν άντρες που δεν θα νιώθουν απειλή απ' το γεγονός ότι ο πρώην σου εξακολουθεί να είναι παρόν στη ζωή σου, περίπου οι μισοί (48%) από τους συμμετέχοντες σε έρευνα βρετανικού γραφείου διαζυγίων (!) απάντησαν πως η επικοινωνία με τον πρώην αποτελεί λόγο χωρισμού.

Διάβασε επίσης: Εξαφανίστηκε χωρίς να πει τίποτα! Το submarining είναι η τελευταία μόδα στις σχέσεις (δυστυχώς!)

Ακόμη κι αν είσαι μόνη, το να κρατάς ανοιχτό το κανάλι της επικοινωνίας με τον πρώην, μπορεί να είναι επικίνδυνη συνήθεια!

Όπως εξηγεί ο dating coach James Preece, «αυτό εξαρτάται απ' το τι μηνύματα στέλνεις και γιατί. Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να μένουν φίλοι με τους πρώην τους και αυτό είναι μια χαρά εάν όλο αυτό μένει σε ένα πλαίσιο που δεν επηρεάζει τη σχέση σου. Το πρόβλημα ξεκινά όταν εστιάζεις περισσότερο στον πρώην παρά στο σύντροφό σου. Όπως και το να συζητάς τα προβλήματα της τωρινής σου σχέσης με τον πρώην είναι κάτι που θεωρείται ανεπίτρεπτο».

Διάβασε επίσης: Κάνε τη σχέση σου καλύτερη! 8 βήματα που θα σε φέρουν πιο κοντά στο σύντροφό σου

Εξάλλου, μερικές φορές δεν μπορείς να αποφύγεις εντελώς την επαφή με τον πρώην σου. «Φυσικά, υπάρχουν καταστάσεις όπου κάποιος πρέπει να μιλά με τον πρώην -αν υπάρχει ένα παιδί στη μέση, για παράδειγμα- όπου ο καινούργιος σύντροφος πρέπει να φερθεί σαν ενήλικος άνθρωπος και να συνειδητοποιήσει πως δεν είναι κάτι που έχει σχέση με τον ίδιο. Είναι όμως άλλη ιστορία, αν υπάρχει στο προσκήνιο ο πρώην και τρέφεις ακόμη συναισθήματα γι' αυτόν. Θυμήσου πως υπάρχει λόγος που είναι πρώην σου – κράτησε όσο μπορείς τις αποστάσεις σου για το καλό όλων στη ζωή σου» συμβουλεύει ο coach.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i