Μπορεί να υπάρξει αληθινή φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών;

Η επιστήμη έχει την απάντηση και είναι κατηγορηματική.

Μπορεί να υπάρξει αληθινή φιλία μεταξύ αντρών και γυναικών;

Γίνεται ένας άντρας να είναι φίλος με μια γυναίκα; Απάντηση στο αιώνιο ερώτημα, που αρκετοί υποστηρίζουν ότι «ναι» αφού σκέφτονται την κολλητή που μεγάλωσαν μαζί από παιδιά και ο καθένας τώρα έχει πάρει τον δρόμο του, δίνει η επιστήμη.

Όχι και πάλι όχι. Αυτή είναι η ρητή και κατηγορηματική απάντηση έρευνας που έγινε σε 6.500 άτομα απ’ το site κοινωνικής δικτύωσης MeetMe. Περισσότεροι απ’ τους μισούς συμμετέχοντες δήλωσαν ότι έχουν φαντασιωθεί να κάνουν σεξ με τον καλύτερο τους φίλο του αντίθετου φύλου, ενώ σχεδόν το 40% δήλωσε ότι το έχει κάνει κιόλας. Την ίδια ώρα, τα 2/3 των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα το έκανε αν παρουσιαζόταν η κατάλληλη ευκαιρία.

Ίσως, όμως, έχει να κάνει τελικά με το φύλο. Σύμφωνα με τον καθηγητή Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Robin Dunbar, οι γυναίκες λειτουργούν αρκετά διαφορετικά απ’ τους άντρες. Αυτό που διαπίστωσε στη μελέτη του είναι ότι τα κορίτσια βλέπουν τους καλύτερους τους φίλους ως αδέλφια ή κάτι σαν αδελφές ψυχές, ενώ τα αγόρια ανάλογα με το τι τους βολεύει.

Δες την συνέχεια στο gr.askmen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i