Νέα έρευνα: Όλοι προτιμάμε μια καλή σχέση από διπλάσιο μισθό!

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη. η ευτυχία που προσφέρει μία σχέση είναι τριπλάσια από τα χρήματα.

σχέσεις

Αν ζεις ακόμα στον κόσμο των singles ίσως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς για πολλούς λόγους. Ένας απ' αυτούς είναι ότι όσοι βρίσκονται σε σχέση, συνήθως, είναι πιο ευτυχισμένοι, σε τέτοιο βαθμό που αυτή η κατάσταση τους φέρνει μεγαλύτερη χαρά στη ζωή τους ακόμη και από ένα διπλασιασμό του εισοδήματός τους.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα μελέτη, σε δείγμα περίπου 200.000 ανθρώπων, που πραγματοποίησε το London School of Economics.

Η μελέτη με τίτλο «Γιατί είσαι ακόμα μόνος;» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ελεύθεροι υποφέρουν σε μεγαλύτερο ποσοστό από κατάθλιψη ή άγχος, σε σύγκριση με τους δεσμευμένους.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας ήταν ότι σε κλίμακα από το 1 έως το 10, το να διπλασιάσεις τον μισθό κάποιου αύξησε το επίπεδο ευτυχίας του κατά λιγότερο από 0,2, ενώ η ύπαρξη συντρόφου το αύξησε κατά 0,6. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 200%, που είναι πολύ εντυπωσιακή. Οπότε έχε κατά νου ότι τα λεφτά δεν θα σε κρατήσουν ζεστό τη νύχτα.

Η μεγαλύτερη επίπτωση στην ευτυχία προκαλείται από κατάθλιψη και αγωνία, που ρίχνουν το επίπεδο ευτυχίας κατά 0,7 στην κλίμακα. Η ανεργία επίσης είδε την ίδια πτώση.

Η μελέτη βασίστηκε σε διάφορες διεθνείς έρευνες ανά τον κόσμο και ένας εκ των συγγραφέων αυτής, ο καθηγητής Richard Layard, σημειώνει ότι τα ευρήματα σημαίνουν ότι η πολιτεία πρέπει να παίξει ένα νέο ρόλο στην ευτυχία των πολιτών – εστιάζοντας στο να είναι καλά, παρά στο να γίνουν πλούσιοι.

Διάβασε περισσότερα στο askmen.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i