Οι αλάνθαστοι τρόποι για να εντοπίσεις έναν ψεύτη

Είναι επίσημο: οι περισσότεροι άνθρωποι ψεύδονται σε κάθε κοινωνική ή επαγγελματική επαφή τους.

Οι αλάνθαστοι τρόποι για να εντοπίσεις έναν ψεύτη

Είναι επίσημο: οι περισσότεροι άνθρωποι ψεύδονται σε κάθε κοινωνική ή επαγγελματική επαφή τους. Και ταυτόχρονα προσπαθούν να δείχνουν ειλικρινείς και αγαπητοί. Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστήμιου της Μασαχουσέτης υπό την εποπτεία του καθηγητή ψυχολογίας Robert S. Feldman, διαπιστώθηκε ότι 60% των ανθρώπων λένε ένα τουλάχιστον ψέμα κατά τη διάρκεια μιας δεκάλεπτης συνομιλίας, 30% ξεφουρνίζουν πάνω τρία ψέματα, ενώ μόνο 10% από τους συμμετέχοντας έλεγαν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

Το συμπέρασμα της έρευνας; Οι τελευταίοι, δεν γίνονταν εύκολα πιστευτοί και σε μερικές περιπτώσεις χαλούσαν τη διάθεση του συνομιλητή τους – η αλήθεια πονάει. Κάποιοι έχασαν και τη δουλειά τους. Αντίθετα, οι ψεύτες, ήταν πάντα πιο αρεστοί και οι μυθοπλασίες τους φάνταζαν πέρα για πέρα πραγματικές.

Με βάση τα συμπεράσματα της έρευνας, μάθε πώς θα γίνεις καλύτερος ανιχνευτής ψευτών. Και αν έχεις εκ φύσεως μια κλίση σε παραμύθια, ψέματα και μούσια, πάλι εδώ θα μάθεις πώς να μην σε πιάνουν ποτέ. Μη φοβάσαι, δεν θα μεγαλώσει η μύτη σου. Καλή προαγωγή, αγόρι μου.

Οι εκφράσεις του προσώπου

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Paul Ekman του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, οι ψευτοθόδωροι προσπαθούν να κρύψουν τα αληθινά τους συναισθήματα με ποικίλες αδιόρατες συσπάσεις των μυών του προσώπου, οι οποίες διαρκούν μόνο 25 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Σημεία ελέγχου είναι τα φρύδια, τα βλέφαρα, οι γωνίες του στόματος, τα ρουθούνια και το μέτωπο.

Διάβασε περισσότερο στο gr.askmen.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i