Οι πιο συχνές ερωτήσεις γύρω από το σεξ

Οργασμός, φαντασιώσεις, σεξουαλική επιθυμία... H Σάντυ Κουτσοσταμάτη απαντά σε πραγματικές ερωτήσεις σχετικά με το σεξ!

Ανάλυσέ Το | Οι πιο συχνές ερωτήσεις γύρω από το σεξ

1. Γιατί ο άντρας μου έχει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, το τελευταίο 5μηνο; (Σοφία, 35 ετών)

Σοφία μου, αν η επιθυμία είναι μειωμένη μόνο απέναντι σε σένα και όχι προς άλλες γυναίκες, ή αν υπάρχει επιθυμία για αυνανισμό, τότε υπάρχουν συναισθήματα που απομακρύνουν τον άντρα σου από σένα. Αν η σεξουαλική επιθυμία είναι γενικά μειωμένη, τότε μπορεί ο άντρας σου να περνά μια δύσκολη ψυχολογικά περίοδο. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχές, όπως οι κρίσεις πανικού. Η οικονομική πίεση επίσης μπορεί να οδηγήσεις ε φοβίες και αγχώδη διαταραχές, ακόμη και σε κατάχρηση αλκοόλ. Όλοι αυτοί οι παράγοντες με τη σειρά τους, οδηγούν σε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.

Ένας άντρας (όπως και μια γυναίκα αντίστοιχα) αποφεύγει το σεξ ή έχει μειωμένη επιθυμία, όταν έχει μέσα του θυμό προς τη σύντροφό του. Ο θυμός, και ειδικά ο θυμός που δεν εκφράζεται, απομακρύνει σταδιακά, ύπουλα και με σταθερό ρυθμό το ζευγάρι.

Συνήθως έχει συμβεί κάποιο περιστατικό ανάμεσά σας ή σε εκείνον όπου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Θυμήσου, πριν 5 μήνες συνέβη κάποια έντονη διαμάχη ή υπήρξε κάποιο περιστατικό που σας τάραξε;

Τρόπος αντιμετώπισης: Το πρώτο βήμα για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα, είναι η αναγνώρισή του. Χρειάζεται λοιπόν να συζητήσετε ανοιχτά για το πρόβλημα και να συμφωνήσετε στην ύπαρξή του. Αφού γίνει αυτό, καλό είναι να μιλήσετε ανοιχτά για τα συναισθήματά σας, αλλά με κατανόηση του ενός για τον άλλον. (μπορείς να ανατρέξεις στο άρθρο μου στο οποίο προτείνω τρόπους διαχείρισης του θυμού και καλής επικοινωνίας στο ζευγάρι). Η θεραπεία ζεύγους έχω δει πολλές φορές ότι βοηθά το ζευγάρι να ξεπεράσει περιόδους κρίσης στη σχέση.

2. Είναι κακό να κάνουμε πράξη τις φαντασιώσεις μας; (Κατερίνα, 29 ετών)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i