Πες μου το είδος της σχέσης σου να σου πω πόσο θα αντέξει

Η επιστήμη δίνει την απάντησή της σε όλα τα είδη.

beautiful-young-couple-expressing-their-feelings-on-the-street-picture-id1086628458

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάποιες σχέσεις έχουν καταφέρει να παραμείνουν δυνατές ενώ κάποιες άλλες έχουν αποτύχει;  Η ψυχολογία μπορεί να προβλέψει το μέλλον της σχέσης σου, σύμφωνα με μία εκτενή, επιστημονική μελέτη που παρουσιάζεται στο Pathways of Commitment to Wed: The Development and Dissolution of Romantic Relationships.

Όπως τονίζεται στο Business Insider, η μελέτη συμπεριέλαβε περίπου 400 ανύπαντρα ετερόφυλα ζευγάρια, ηλικίας 19 έως 35 ετών, ρωτώντας τα σε μία διάρκεια 9 μηνών πόσο πιθανό είναι να παντρευτούν τον σύντροφό τους. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι σχέσεις διαχωρίζονται σε 4 κατηγορίες και μέσα σε αυτές η πιο δημοφιλής (34%) ήταν κι αυτή όπου τα ζευγάρια παρουσιάζουν αυξημένη πιθανότητα να χωρίσουν.

Στην πρώτη κατηγορία, οι σχέσεις στις οποίες οι σύντροφοι έδειχναν μία δέσμευση μεταξύ τους, ήταν και οι πιο θετικές να αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου.

Στη δεύτερη κατηγορία, η σχέση επηρεάζεται από κοινωνικούς παράγοντες – αν εγκρίνει ή όχι η οικογένεια κάποιου εκ των συντρόφων – όμως υπάρχει μία διάθεση δέσμευσης.

Στην τρίτη κατηγορία,  οι σχέσεις που μαστίζονται από συγκρούσεις, τείνουν να κολλάνε στο ίδιο στάδιο χωρίς πρόοδο. Αυτή η ομάδα συνδέεται με την τελευταία και πιο επικίνδυνη κατηγορία – τις δεσμεύσεις που χαρακτηρίζονται από δράμα – και η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι το πώς οι σύντροφοι μπορούν και είναι ικανοί να διαχειριστούν τις συγκρούσεις.

Διάβασε τη συνέχεια στο Madamefigaro.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i