Ποια πράγματα σε μια σχέση οδηγούν στην απιστία

Και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σ' αυτή.

apistia-default24

Είναι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να «ξεκληρίσεις» μία σχέση μαζί με ό,τι αυτή κουβαλάει μαζί της. Είναι όμως η απιστία ο μόνος τρόπος; Όχι, δυστυχώς. Υπάρχουν κάποιες εξίσου ή πιο δραστικές συμπεριφορές με τις οποίες μπορείς να σαμποτάρεις και εντέλει να καταστρέψεις ολοσχερώς το δέσιμο με την αγαπημένη σου. Είναι συνήθως όλα αυτά που οδηγούν στην απιστία, η οποία κάποια στιγμή θα προκύψει όχι ως αιτία ή λόγος χωρισμού, αλλά ως φυσική συνέχεια- σαν ξέσπασμα- κακών καταστάσεων που μόνοι μας προκαλέσαμε. Και άρα μπορούμε να αποτρέψουμε, αν θέλουμε πραγματικά (απαραίτητη προϋπόθεση).

Τα ψέματα και η κρυψίνοια

Αυτό που της κρύβεις (ή σου κρύβει, ή κρύβετε) πράγματα, που δεν της τα λες ή της τα λες αλλιώς είτε για ν' αποφύγεις μία κακή (αλλά πιθανότατα δικαιολογημένη) αντίδραση, είτε για να την προστατεύσεις (έλα τώρα) και κυρίως γιατί ό, τι κι αν κάνεις, για το οποίο δεν είσαι και πολύ περήφανος, δεν θες να τη χάσεις. Όλο αυτό λέγεται ανειλικρίνεια, έλλειψη εμπιστοσύνης και εννοείται σεβασμού. Δε συμφέρει κανέναν σας.

Η παντελής έλλειψη τρυφερότητας

Η οποία (τρυφερότητα) αποτελεί βασική ανάγκη που ικανοποιείται μέσα σε μία σταθερή ερωτική σχέση. Αν δεν φροντίζετε ο ένας τον άλλο, δεν πιάνεστε, δεν είσαι «απαλοί» στις σκέψεις και τις πράξεις σας, γιατί να είστε μαζί αλήθεια; Ειδικά για την πιο ευαίσθητη ψυχή της «παρέας», που συνήθως είναι εκείνη, το να δίνει και να παίρνει τρυφερότητα είναι «οξυγόνο».

Η λανθάνουσα δυσαρέσκεια

Συμβαίνει και αυτό. Να έχεις σχέση με ένα άτομο που κατά βάθος δε συμπαθείς και δεν εκτιμάς πραγματικά. Ή που με το πέρασμα του χρόνου το έχεις απομυθοποιήσει σε απογοητευτικό επίπεδο, αλλά δε χωρίζεις για τους γνωστούς απαράδεκτους λόγους (συνήθεια, αδυναμία, κτλ). «Από τη στιγμή που εκδηλώνεται δυσαρέσκεια, η ζημιά έχει γίνει», λένε οι ψυχολόγοι. Ξεκινάει σιωπηλά και αν δεν ασχοληθεί κανείς μαζί της, εξαπλώνεται και γίνεται περιφρόνηση.

Διάβασε τη συνέχεια στο AskMen.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i