Πώς κάνεις καλό στην υγεία σου μένοντας single

Τα οφέλη στην υγεία σου βάσει ερευνών.

Πώς κάνεις καλό στην υγεία σου μένοντας single

Η Bella DePaulo είναι 63 ετών και έχει μείνει single σε όλη της τη ζωή. “Δεν ήθελα ποτέ να παντρευτώ. Το να μένω μόνη μου ήταν το δικό μου happy end”  είπε η DePaulo, Ψυχολόγος στο University of California Santa Barbara και πρωτοπόρος για τη single ζωή, σε παρουσίασή της στο TEDx Talk του 2017.

“Η πεποίθηση ότι οι singles είναι μίζεροι, μόνοι και δεν αποζητούν τίποτα περισσότερο από έναν σύντροφο, είναι απλά μύθος” έχει γράψει στο blog PsychCentralthis το 2013. Το 2016 συνδύασε πάνω από 800 μελέτες που αφορούσαν παντρεμένους και single ανθρώπους και διαπίστωσε ότι δεν είναι μόνο η δική της δουλειά που υποστηρίζει ότι η απουσία δεσμού έχει αρκετά πλεονεκτήματα για την υγεία – από ισχυρότερους κοινωνικούς δεσμούς μέχρι καλύτερη φυσική κατάσταση.

Τα οφέλη βάσει ερευνών

Οι singles έχουν πιο δυνατό κοινωνικό δίκτυο από τους παντρεμένους ομοίους τους

Πιστεύεις ότι τα παντρεμένα ζευγάρια έχουν περισσότερους φίλους; Ξανασκέψου το! Το 2015, οι κοινωνικές αναλύτριες Natalia Sarkisian και Naomi Gerstel μελέτησαν πώς λειτουργούν οι δεσμοί μεταξύ συγγενών, γειτόνων και φίλων ανάμεσα σε παντρεμένους και μη Αμερικανούς ενήλικες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι singles δεν είχαν απλά δυνατότερους δεσμούς αλλά είχαν περισσότερες πιθανότητες να δεχτούν βοήθεια από τους γύρω τους. Τα ευρήματα ήταν σταθερά ακόμα και όταν κοίταξαν ξεχωριστά διαφορετικούς παράγοντες, όπως φύλο, εθνικότητα και οικονομικό στάτους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i