Ο χειρότερος τρόπος να ξεπεράσεις έναν χωρισμό

Και τι να κάνεις αντί αυτού.

shutterstock_250072375 By wavebreakmedia

To να γίνεις party animal ενώ δεν ήσουν ποτέ, να κάνεις σεξ έχοντας στο μυαλό σου πως «εκδικείσαι» κάποιον ή να απομονωθείς στον εαυτό σου είναι μόνο μερικοί ανθυγιεινοί τρόποι να ξεπεράσεις έναν χωρισμό. Σύμφωνα με την Elle Huerta, CEO και ιδρύτρια του breakup app Mend, υπάρχει ένα σημαντικό πράγμα που θεωρείται το μεγαλύτερο don't και δεν θα έπρεπε να κάνεις ποτέ, μα ποτέ, μετά από έναν χωρισμό (αλλά και γενικότερα).

«Υπάρχουν πολλές "διέξοδοι" για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, όπως το να πίνεις πολύ ή να διασκεδάζεις υπερβολικά, αποφεύγοντας τα συναισθήματα σου, αλλά νομίζω πως το χειρότερο όλων είναι να μιλάς στον εαυτό σου αρνητικά» λέει η Elle.

Kαι συνεχίζει εξηγώντας πως η έλλειψη αγάπης για τον εαυτό μας είναι μια από τις συνηθέστερες "παρενέργειες" ενός χωρισμού: «Ένας χωρισμός δε σημαίνει πως είσαι ανάξια αγάπης ή μοιραία ελαττωματική. Είναι πολύ κακό να πιστεύεις κάτι τέτοιο για τον εαυτό σου και το κυριότερο; Είναι ψέμα!».

Διάβασε επίσης: Πώς να ξεπεράσεις έναν χωρισμό; Oι celebrities σε συμβουλεύουν (οι συμβουλές τους είναι πολύ εύστοχες - αλήθεια!)

Πολλές φορές τείνουμε να ξεχνάμε την επιρροή που έχουν στο ψυχισμό μας οι «συζητήσεις» με τον εαυτό μας. Η αγάπη για τον εαυτό σου είναι μια «συνήθεια» καίριας σημασίας, που οφείλεις να κρατήσεις, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε μια τόσο ευαίσθητη κατάσταση, όπως είναι το τέλος μιας σχέσης. Χρειάζεται να φροντίζουμε τους εαυτούς μας ολιστικά.

Επιπλέον, τα social media - φυσικά και το ήξερες - λειτουργούν εντελώς τοξικά στην προσπάθεια σου να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, οπότε η Elle συστήνει να κάνεις ένα «διάλειμμα» μετά το χωρισμό ή, ακόμα καλύτερα, να τον διαγράψεις από παντού, χωρίς να σταματήσεις απαραίτητα τη χρήση των social media.

«Σίγουρα δε θα νιώσεις καλύτερα παρακολουθώντας τη ζωή του πρώην σου, γι'αυτό βεβαιώσου πως δεν τον έχεις πουθενά, αλλά συνέχισε να ακολουθείς accounts που σου δίνουν έμπνευση και σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα». Και μη ξεχνάς, να είσαι ευγενική με τον εαυτό σου. Όλα θα πάνε καλά! :-)

Διάβασε επίσης: Ο ψυχολόγος δίνει τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι πάτε για χωρισμό

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i