Πώς να απαλλαγείς από την εμμονή σου με τον πρώην

Όταν η σχέση τελειώνει αλλά εσύ συνεχίζεις να ζεις σε αυτή

Πώς να απαλλαγείς από την εμμονή σου με τον πρώην

Η διακοπή της επικοινωνίας είναι ίσως ένα από τα δυσκολότερα στάδια σε έναν χωρισμό. Μερικές φορές, νιώθεις ότι είναι ακατόρθωτο να μην σκέφτεσαι τον πρώην σου και αισθάνεσαι ότι δεν θα τον ξεπεράσεις ποτέ, με αποτέλεσμα να θέλεις να μαθαίνεις συνεχώς τι κάνει στη ζωή του, αν περνάει καλά, αν έχει άλλη σχέση ή αν σε θέλει ακόμα.

Όλες αυτές οι σκέψεις όμως μπορεί να εξελιχθούν σε εμμονές που όχι μόνο σε κουράζουν ψυχολογικά και σωματικά αλλά δεν σε αφήνουν να απαγκιστρωθείς από το παρελθόν και να προχωρήσεις στη ζωή σου. Αν βιώνεις μία ανάλογη κατάσταση, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από την εμμονή με τον πρώην σου.

Κάνε αποτοξίνωση από τα social media

Τα social media κάνουν ακόμα πιο δύσκολο έναν χωρισμό (αφού δεν σταματάς ποτέ να τσεκάρεις το προφίλ του) γι’ αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαγράψεις τον πρώην σου – τουλάχιστον μέχρι να τον ξεπεράσεις.

Ξεφορτώσου παλιά αναμνηστικά

Μπορεί να είναι μικροπράγματα, όπως δωράκια και ενθύμια, κάρτες και γράμματα, ακόμη και ρούχα που κάποτε ανήκαν στον πρώην, και καλό θα είναι να τα ξεφορτωθείς γιατί ξυπνάνε συναισθήματα που πονάνε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i