Πώς να διαχειριστείς το άγχος στο σεξ και ποια είναι τα αίτιά του;

H Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει πώς να το διαχειριστείς

Ανάλυσέ Το | Πώς να διαχειριστείς το άγχος στο σεξ και ποια είναι τα αίτιά του;

Σου έχει τύχει να αποφεύγεις τη σεξουαλική επαφή και να μην αναγνωρίζεις τον λόγο; Κάποιες φορές, η αιτία σχετίζεται με το άγχος που συνδέεται με το σεξ. Γυναίκες και άντρες, είναι πιθανό να νιώσουν άγχος για τη σεξουαλική τους απόδοση, συχνότητα και γενικά για τη σεξουαλική τους δραστηριότητα. 

Εάν το άγχος είναι συνεχές και έχει διάρκεια, επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας. Το άγχος αφορά κυρίως τον φόβο της απογοήτευσης του συντρόφου μας. Κάποιες φορές το άγχος αφορά τη συχνότητα της σεξουαλικής μας ζωής, τη διάρκεια και την ποιότητα της πράξης. 

Όταν μια γυναίκα αγχώνεται στο σεξ και σε ό,τι μπορεί να αφορά την σεξουαλική πράξη, δυσκολεύεται να απολαύσει την σεξουαλική επαφή και να φτάσει σε οργασμό, να αφεθεί κατά τη διάρκεια τους σεξ και επίσης έχει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. 

Αίτια άγχους στο σεξ 

  • Μια προηγούμενη αρνητική εμπειρία

Ίσως να έχεις συνδέσει το σεξ με κάποιο αρνητικό συναίσθημα ή κάποια αρνητική κατάσταση. Ίσως υπάρχει κάποιο τραύμα το οποίο χρήζει ενδοσκόπησης ώστε να μπορέσεις να το ξεπεράσεις. 

  • Κοινωνική επιρροή

Τα κοινωνικά πρότυπα τροφοδοτούν μια συγκεκριμένη άποψη για το ποιο είναι «το όμορφο σώμα», πως «πρέπει» να είναι οι σχέσεις, ακόμη και το πως «πρέπει» να γίνεται το σεξ. Όλες οι κοινωνικές προσδοκίες έχουν τρομερό αντίκτυπο στις σχέσεις μας και στη σεξουαλικότητά μας. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i