Πώς να ξεπεράσεις το χωρισμό

H Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει πώς μπορεί η διαδικασία να γίνει πιο εύκολη

Ανάλυσέ Το: Πώς να ξεπεράσεις τον χωρισμό

«Το πόσο ελεύθερος νιώθεις, θα καθορίσει και το πόσο ευτυχισμένος είσαι…»

Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στο παρελθόν τους. Πικρία, απογοήτευση, θυμός, ενοχές, είναι κάποια από τα συναισθήματα που τους κυριεύουν. Τα συναισθήματα αυτά, μπορεί να πολύ βαθιά κρυμμένα και να μην εκδηλώνονται άμεσα. Ωστόσο, επηρεάζουν τις επιλογές, τη συμπεριφορά και την καθημερινότητα του ατόμου.

Συνήθως, οι άνθρωποι που είναι τελειομανής βιώνουν τον χωρισμό πολύ επώδυνα. Επίσης, επώδυνα βιώνει τον χωρισμό και κάποιος που θεωρεί ότι έσφαλε πολύ ή εκείνος που έχει ωραιοποιήσει την σχέση. Κάποιοι, μπορεί να θεωρούν την επιτυχία της σχέσης ή του γάμου τους μια ένδειξη συνολικής επιτυχής και ευτυχισμένης ζωής. Έτσι, όταν η σχέση τελειώνει, νιώθουν σα να γκρεμίζεται ο κόσμος τους.

Έτσι ή αλλιώς, όποιος χωρίζει από μια σχέση που έχει επενδύσει συναισθηματικά, περνάει κάποια στάδια μέχρι να το αφήσει πίσω και να προχωρήσει. Τα στάδια είναι αντίστοιχα με εκείνα του πένθους (άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη, αποδοχή)

Ας δούμε όμως πως μπορεί η όλη διαδικασία να γίνει πιο εύκολη.

1.Να θυμάσαι τα θετικά, αλλά να μην ξεχνάς τι οδήγησε στον χωρισμό.

Συχνά, πολλοί χωρισμένοι μυθοποιούν τη σχέση, ξεχνώντας όλα όσα οδήγησαν τελικά στον χωρισμό. Προσπάθησε κάθε μέρα να σκέφτεσαι τους καβγάδες σας, τις στιγμές που ένιωθες ότι δεν υπάρχει ελπίδα μεταξύ σας, όταν ένιωθες απογοητευμένη και πληγωμένη. Σκέψου αυτές τις στιγμές με όση λεπτομέρεια μπορείς. Απλά υπενθύμισε στον εαυτό σου τους λόγους που τελικά οδηγήθηκες στον χωρισμό. Μην ξεχνάς, να επανέρχεσαι στο παρόν και να ζεις το τώρα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i