Πώς να χωρίσω ανώδυνα; Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να χωρίσεις λέει έρευνα

Το μήνυμα παραμένει ένας μη αποδεκτός τρόπος.

shutterstock_250072375 By wavebreakmedia

Πώς να χωρίσω ανώδυνα; Υπάρχει ανώδυνος χωρισμός; Μάλλoν όχι. Υπάρχουν, όμως, σίγουρα κάποια don'ts, όπως το να χωρίσεις μέσω τηλεφώνου (είναι γελοίο) ή να βγείτε για δείπνο και να κάνεις την ανακοίνωση την ώρα του γλυκού (τι σκεφτόσουν;).

Αν και ποτέ ένας χώρισμος δεν θα γίνει μία άνετη κατάσταση, μία νέα μελέτη βρήκε πως ο καλύτερος τρόπος για να χωρίσεις με κάποιον - ευχαριστούμε επιστήμη - είναι να είσαι εντελώς ειλικρινής και άμεση.

Διάβασε επίσης: Εξαφανίστηκε χωρίς να πει τίποτα! Το submarining είναι η τελευταία μόδα στις σχέσεις (δυστυχώς!)

Η μελέτη του Brigham Young University βρήκε πως ο μέσος όρος των ανθρώπων θα προτιμούσε να έρθει αντιμέτωπος με την αλήθεια, παρά ο σύντροφός του να του γυροφέρνει τα αναπόφευκτα κακά νέα. Πώς το μάθαμε αυτό; Οι ερευνητές ρώτησαν 145 ανθρώπους για το πώς θα απαντούσαν σε μια ποικιλία κακών νέων (ο χωρισμός ήταν μια τέτοια εκδοχή) και τους ζήτησαν να κατατάξουν την αποτελεσματικότητα σε επίπεδο σαφήνειας, αμεσότητας, απόδοσης, ακρίβειας και λογικής. Το αποτέλεσμα; Η σαφήνεια και η αμεσότητα ήταν οι πιο εκτιμητέες ποιότητες.

Βέβαια, αν και ένα "χωρίζουμε", μπορεί να είναι υπερβολικά άμεσο, ο συγγραφέας της μελέτης, Alan Manning, λέει πως "αυτό που χρειάζεσαι είναι μία φράση όπως "πρέπει να μιλήσουμε", ώστε να δώσεις μερικά δευτερόλεπτα στον άλλον να επεξεργαστεί τα νέα που έρχονται".

Για να συνοψίσουμε, ξέχνα τα μηνύματα, τo ghosting και τα γεύματα και ζήτησε μία ειλικρινή κουβέντα. Μα και ευγενική.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i