Πώς το άγχος επηρεάζει το σεξ;

Σε τι διαφέρουν οι άντρες και οι γυναίκες; Οι διαφορές των 2 φύλων στη διαχείριση του άγχους και δίνει χρήσιμες συμβουλές.

σεξ unsplash

Έρευνες έχουν δείξει., ότι το άγχος, επηρεάζει αρνητικά και υποσκάπτει τη σεξουαλική ζωή. Πολλές φορές, το ζευγάρι ερμηνεύει την έλλειψη επιθυμίας για σεξ του ενός από τους δύο, σαν μια μορφή απόρριψης ή προβλήματος στη σχέση. Αν και αυτές οι καταστάσεις είναι σε αρκετές περιπτώσεις πιθανές, πολύ συχνά, το αίτιο είναι το άγχος της καθημερινότητας. Όσο πιο πολύ διαρκεί η περίοδος του άγχους, τόσο πιο βλαβερές είναι οι συνέπειες για τον οργανισμό αλλά και για τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Ακόμη κι αν το ζευγάρι έρχεται σε επαφή με καταστάσεις στρες ή κούρασης, η ποιότητα και η ικανοποίηση εκπίπτουν.

Πώς το άγχος επηρεάζει το σεξ;

Άγχος και γυναίκες

Οι ορμόνες του άγχους, επηρεάζουν αρνητικά τις γυναικείες ορμόνες που συνδέονται με τη σεξουαλική επιθυμία. Το αποτέλεσμα είναι η καταστολή της επιθυμίας για σεξ στις γυναίκες. Ωστόσο, έρευνα που διεξήχθη στη Μ. Βρετανία, μελέτησε τη διαφορά της αντιμετώπισης του σύγχρονου τρόπου ζωής, ανάμεσα στους άντρες και στις γυναίκες. Τα αποτελέσματα έδειξαν, πως η ιδιοσυγκρασία της γυναικείας φύσης, βοηθά τις γυναίκες να ξεπερνούν το άγχος ευκολότερα από τους άνδρες. Για το παραπάνω αποτέλεσμα δίνεται η εξήγηση, ότι οι γυναίκες συνήθως αναζητούν στο τέλος της ημέρας να εκμυστηρευτούν τα προβλήματα και τα άγχη τους στο σύντροφό τους. Αυτή η στάση, τις βοηθά να αισθάνονται καλύτερα, να αποβάλλουν το άγχος και έτσι να προστατεύουν την ερωτική τους διάθεση.

Άγχος και άντρες

Στους άνδρες, το σωματικό ή ψυχολογικό άγχος, προκαλεί μια άμεση πτώση της τεστοστερόνης στο αίμα. Η πτώση της τεστοστερόνης, μειώνει εξαιρετικά τη σεξουαλική ορμή των ανδρών και επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική απόδοση. Οι διαταραχές που συνδέονται με το άγχος, είναι οι δυσκολίες στη στύση και η πρόωρη εκσπερμάτιση. Οι άντρες προτιμούν να κρατάνε τα προβλήματά τους για τον εαυτό τους και να μην τα μοιράζονται. Η συμπεριφορά των γυναικών, όσον αφορά την εξωτερίκευση του άγχους τους, στο μυαλό των αντρών μεταφράζεται ως αδυναμία. Για τους άντρες είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους μόνοι τους, χωρίς να δείχνουν ότι έχουν ανάγκη για βοήθεια από κανέναν. Παράλληλα, προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματα που απασχολούν τη σύντροφό τους, αποκτούν ακόμη περισσότερο άγχος. Πολλοί ειδικοί χαρακτηρίζουν τους άντρες "σφουγγάρια του στρες". Απορροφούν όλο το άγχος και στο τέλος της κουραστικής τους ημέρας δεν έχουν καμία ερωτική διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι όλο και περισσότεροι άνδρες να αποφεύγουν το σεξ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i