Τα don'ts της σταθερής και ευτυχισμένης σχέσης

Όλα τα λάθη που θα πρέπει να αποφύγεις στη σχέση σου.

young-couple-in-love-in-the-kitchen-picture-id646714512

Δεν υπάρχουν πολλοί που θα διαφωνούσαν ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες και απαιτούν πολλή δουλειά και αφοσίωση. Η έλξη είναι μόνο ένας παράγοντας- το να διατηρήσεις μια ισορροπημένη σχέση που θα σε γεμίζει θετικά συναισθήματα είναι ένα στοίχημα αρκετά απαιτητικό που συχνά αποτυγχάνει οδηγώντας σε θλίψη και ερωτική απογοήτευση. Συχνά δεν μπορείς να προβλέψεις τους παράγοντες που θα δημιουργήσουν προβλήματα στη σχέση σου- ωστόσο, σύμφωνα με το Βusiness Insider υπάρχουν κάποιες κοινές καταστάσεις που παρ' όλο που μοιάζουν ακίνδυνες, είναι καλό να αποφύγεις.

Μην αποστασιοποιείσαι

Το να δημιουργείς απόσταση μεταξύ σας είναι ένας κλασικός μηχανισμός άμυνας όταν φοβάσαι να μην πληγωθούν τα αισθήματά σου. Ωστόσο η απόσταση δεν βοηθά τη σχέση και συχνά είναι ένδειξη χωρισμού.

Μην είσαι καχύποπτη με το θέμα των χρημάτων

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο poll, δύο στους πέντε Αμερικάνους έχουν πει ψέμματα στο σύντροφό τους σχετικά με τα χρήματα. Ωστόσο, αυτή η ανασφάλεια σχετικά με τα χρήματα μπορεί να είναι δείγμα γενικότερης ανασφάλειας μέσα στη σχέση και δημιουργεί εμπόδια στο να κάνεις κοινά σχέδια για το μέλλον.

Μην ερωτεύεσαι την ιδέα του έρωτα

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Robert Firestone, ένας "φαντασιακός δεσμός" είναι όταν αντικαθιστάς πηγαία συναισθήματα αγάπης και πάθους με την ιδέα της σχέσης. Αυτό μπορεί να εμποδίζει την ειλικρινή επικοινωνία και να σας οδηγεί σε ρουτίνα χωρίς νόημα.  

Διάβασε περισσότερα στο Madamefigaro.gr   

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i