Τα dos and don'ts των καλών σχέσεων

9 φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πεις σε κανέναν για να διατηρήσεις καλές σχέσεις.

Two Hipster Girls Sitting Together in van Looking at Phone

Σίγουρα το έχεις ζήσει: Ξεστομίζεις κάτι εντελώς αυθόρμητα, το άτομο με το οποίο συνομιλείς θυμώνει/στεναχωριέται/απογοητεύεται και ξεκινάει ένας δυσάρεστος κύκλος προσπάθειας να ανακαλέσεις αυτό το *περίεργο* πράγμα που είπες. Όμως το να επανορθώσεις δεν είναι πάντοτε εφικτό.

Πολλές φορές, τα λόγια μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό από τις πράξεις, οι προσωπικές σχέσεις να διαλυθούν σα ραγισμένο γυαλί που δε ξανακολλάει (τα έλεγε ο Μαχαιρίτσας). Αυτές είναι οι φράσεις που πρέπει να αποφύγεις να πεις είτε στο σύντροφο σου, στη φίλη σου ή και στο αφεντικό σου:

“Αυτό δεν είναι δουλειά μου/Δεν πληρώνομαι για να κάνω αυτό”

Πρόκειται για τα πιο συνηθισμένα προσχήματα ενός ανθρώπου που δεν είναι διατεθειμένος να δουλέψει. Εάν το αφεντικό σου ακούσει αυτήν τη φράση από εσένα, το πιθανότατο είναι να ενοχληθεί και να πιστέψει πως είσαι αδιάφορος προς τη δουλειά σου. Αντί γι’αυτό δοκίμασε να πεις “Έχω πολλά πράγματα να κάνω σήμερα, σε ποια από αυτά να δώσω προτεραιότητα;”

“Μπορεί να ακουστεί ηλίθιο, αλλά…”

Αυτή η φράση μπορεί να αποτελέσει μεγάλη παγίδα, ειδικά έαν χρησιμοποιηθεί στον επαγγελματικό χώρο, αφού δημιουργεί ξεκίνημα για αμφιβολία και εξέταση ισχύος για όλα όσα πρόκειται να πεις στη συνέχεια. Είναι σημαντικό να δείξεις πως έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και σε όσα λες.

Διάβασε περισσότερα στο missbloom.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i