Τι συμβαίνει όταν απουσιάζει το σεξ από τον γάμο;

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σού αναλύει γιατί απουσιάζει η σεξουαλική επιθυμία

Ανάλυσέ Το | Τι συμβαίνει όταν απουσιάζει το σεξ από τον γάμο;

Τελευταία βλέπω πολλά ζευγάρια στο γραφείο μου, τα οποία παρόλο που μοιράζονται μια «ήρεμη» καθημερινότητα, χωρίς καβγάδες και ιδιαίτερες εντάσεις, μου εκμυστηρεύονται την απουσία της σεξουαλικής ζωής.

Το κάθε ζευγάρι έχει τους δικούς του κώδικες και καθορίζει εκείνο τη συχνότητα της ικανοποιητικής σεξουαλικής επαφής. Το θέμα είναι να υπάρχει «συμφωνία» μεταξύ τους και να ταιριάζουν οι ανάγκες τους. Όταν όμως το σεξ απουσιάζει από το γάμο, δεν είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αγνοήσεις. Σημαίνει ότι κάποιο αρνητικό συναίσθημα έρχεται να σε απομακρύνει από τον σύντροφό σου. Όσο περισσότερο αγνοήσεις την κατάσταση, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να την αντιμετωπίσεις.

Συνήθως, κάποιος επιδιώκει περισσότερο την επαφή και κάποιος λιγότερο. Εκείνος που επιδιώκει συχνότερη επαφή αλλά δεν έχει ανταπόκριση, αισθάνεται απόρριψη, απογοήτευση και θυμό. Αυτός ο θυμός μπορεί να εξελιχθεί  σε εξωσυζυγική σχέση, σε απουσία από το σπίτι, σε πορνό ή σε μελαγχολία. Έτσι, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος, όπου εκείνος που έχει δεχτεί την απόρριψη πράττει σαν να την αξίζει για να τιμωρήσει τον άλλο ή να κερδίσει την προσοχή του και ο άλλος τον απορρίπτει περισσότερο εξαιτίας της συμπεριφοράς του.

Όλα αυτά τα συναισθήματα είναι ανθρώπινα. Το ζήτημα είναι να μην τα κρύβουμε «κάτω από το χαλί» να τα αναγνωρίζουμε και να τα διαχειριζόμαστε.

Γιατί απουσιάζει η σεξουαλική επιθυμία από τον γάμο; 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i