Βαρέθηκες το σεξ με το σύντροφό σου; 8 τρόποι για να ανανεωθείτε

Έχει αλλάξει το σεξ και η διάθεσή σου να βρίσκεσαι με τον σύντροφό σου; Αυτά είναι τα 8 σημεία που θα ανατρέψουν την κατάσταση σύμφωνα με την ειδικό.

Βαρέθηκες το σεξ με το σύντροφό σου; 8 τρόποι για να ανανεωθείτε

Σε συνεργασία με την Εύη Ρομφαία, Κλινική Ψυχολόγο (MA in Clinical Psychology) -Σύμβουλο σχέσεων.

Μπορεί να περνάς μαζί του όμορφες στιγμές, μπορεί η παρουσία του να σε γεμίζει ασφάλεια, μπορεί και να σε κολακεύει το ενδιαφέρον του. Αν όμως δεν σε ικανοποιεί στο sex, αυτό είναι θέμα για συζήτηση. Ακόμα κι αν είναι ο άντρας των ονείρων σου, εάν δεν μπορείτε να απολαύσετε ερωτικά τη σχέση σας, μάλλον σύντομα θα παρουσιαστεί η ημερομηνία λήξης του ονείρου που τώρα ζεις.

«H σεξουαλική υγεία και η ερωτική απόλαυση στο ζευγάρι είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο που δε θα πρέπει να θεωρείται δευτερευούσης σημασίας» εξηγεί η Εύη Ρομφαία, Κλινική ψυχολόγος – Σύμβουλος Σχέσεων. «Τα μέλη του ζευγαριού συνήθως δε μοιράζονται τις σεξουαλικές τους σκέψεις ή φαντασιώσεις, δεν διεκδικούν την ηδονή στο σεξ και δεν προσπαθούν να λύσουν ένα σεξουαλικό ζήτημα». 

Τα 8 βασικά σημεία που μπορούν να οδηγήσουν στο σεξ των ονείρων μας:

1. Τα προκαταρκτικά ή Foreplay

«Είναι σύνηθες τα ζευγάρια να παραβλέπουν τα προκαταρκτικά παιχνίδια πριν φτάσουν στη σεξουαλική πράξη, κομμάτι ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνο για την σεξουαλική ένωση αλλά και για την αύξηση της διέγερσης και την τόνωση της επιθυμίας. Το φιλί για παράδειγμα όταν είναι βιαστικό και άτονο, δε βοηθάει το άτομο να καταλάβει τον πόθο και την έλξη που νιώθει ο σύντροφος και δεν προετοιμάζει κατάλληλα το σώμα και το μυαλό για την επαφή, αντίθετα ίσως και να απομακρύνει. Η διάρκεια στο φιλί είναι σημαντική και απαραίτητη για την προετοιμασία της επαφή»,  τονίζει η ειδικός.

Τι να κάνεις: 

  • Ένα φιλί, λοιπόν, το πρωί πριν φύγει για τη δουλειά του δεν κάνει κακό.
  • Αν καταφέρετε να συναντηθείτε και για ένα μεσημεριανό βιαστικό γεύμα, πάλι δεν κάνει κακό.
  • Κάποια τηλέφωνα στη διάρκεια της ημέρας, βοηθούν.
  • Το χαμόγελό σου, συνδυασμένο με κάποια υπονοούμενα, σίγουρα θα του αρέσει.

    «Η ερωτική επιθυμία είναι θέμα εγκεφαλικής διέγερσης, άρα σημαντικό είναι να υπάρχει η πρόκληση ως ένα ωραίο παιχνίδι στην καθημερινότητα του ζευγαριού» συνεχίζει η ίδια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i