Θα έμενες σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι σφηνωμένο στα βράχια του Αιγαίου;

Δύο Έλληνες εμπνεύστηκαν το πιο σύγχρονο παραθαλάσσιο σπίτι.

parathalasio-spiti-default

Το Casa Malaparte, στην άκρη ενός βράχου στο Capri είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σύγχρονα κτίρια της Ιταλίας. Σύντομα, όμως, θα αποκτήσει ένα συγκλονιστικό αντίπαλο δέος, το οποίο θα διαθέτει το συγκριτικό πλεονέκτημα να «βλέπει» στο Αιγαίο. Το Casa Brutale αποτελεί το project δυο Ελλήνων αρχιτεκτόνων, των Λαέρτη-Αντώνιου Βασιλείου και Παντελή Καμπουρόπουλου και του γραφείου τους, Open Platform for Architecture ή απλά, OPA.

parathalasiospiti

Πρόκειται για ένα ειδυλλιακό παραθαλάσσιο σπίτι, το οποίο στην κυριολεξία κρέμεται στον γκρεμό πάνω από το αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο. Μια δημιουργία από γυαλί, ξύλο και τσιμέντο, η οποία δένει αρμονικά αλλά και τόσο πρωτότυπα με το τοπίο αυτό. Θα μπορούσε κάποιος να πει πως το Casa Brutale είναι μια μετεξέλιξη των υπόσκαφων σπιτιών για τα οποία φημίζεται η Σαντορίνη.

parathalasiospiti (2)

Αν λείπει κάτι από αυτή τη γεωμετρική κατασκευή, τότε σίγουρα αυτό είναι η συμβατικότητα. Ωστόσο, οι αρχιτέκτονες που την εμπνεύστηκαν υποστηρίζουν ότι η κατασκυεή του φουτουριστικού αυτού σπιτιού δεν θα είναι καθόλου περίπλοκη.

Δες κι άλλες συγκλονιστικές φωτογραφίες στο AskMen.gr!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i