Τα μυαλά που κουβαλάς – 4 πράγματα που έμαθα όταν ξαναείδα την ταινία με τον γιο μου

Εδώ είναι μερικά μηνύματα που μπορείτε να μοιραστείτε με τα παιδιά σας στη ζωή σας είτε είναι τα παιδιά σας είτε τα παιδιά με τα οποία δουλεύετε μαζί

Τα μυαλά που κουβαλάς – 4 πράγματα που έμαθα όταν ξαναείδα την ταινία με τον γιο μου

Πριν καιρό είδα στο σινεμά με τον γιο μου  την ταινία «Τα μυαλά που κουβαλάς». Πραγματικά, το απολαύσαμε! Πήρα μερικά ωραία μηνύματα από αυτήν την ταινία που ενέπνευσαν τη δημιουργία των παρακάτω δραστηριοτήτων χαλάρωσης και συναισθηματικής ρύθμισης. Πιστεύω η ταινία είχε μερικές διασκεδαστικές εφαρμογές για την εργασία μου με τα παιδιά και για τη δική μου ζωή. Ελπίζω να βρείτε κάποιες από αυτές τις δραστηριότητες διασκεδαστικές και χρήσιμες!

Στη ταινία “Τα μυαλά που κουβαλάς” υπάρχει ένα μικρό κορίτσι η Riley, που παλεύει και προσπαθεί να αντιμετωπίσει πολλές από τις συνέπειες που βιώνει με τη δραστική αλλαγή της οικογένειας της να μετακομίσουν μακριά από την πόλη που μεγάλωσε λόγω της νέας δουλειάς του μπαμπά της. Σε απάντηση στο στρες που βιώνει η Riley σε αυτή την μεγάλη αλλαγή της ζωής της, το συναισθηματικό μυαλό της αρχίζει την παράσταση. Το κέντρο ελέγχου αρχίζει να κυριαρχείται από το Φόβο, το Θυμό, και την Αηδία.  Η Θλίψη και η Χαρά γίνονται απρόσιτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο ύπνος της Riley να επηρεάζεται αρνητικά, χάνει την αίσθηση της σύνδεσης με την οικογένεια της και τους φίλους της, η φαντασία και η δημιουργικότητα της χάνουν τη δύναμη τους, βιώνει περισσότερο φόβο, λιγότερη επιθυμία να κάνει πράγματα που της φέρνουν χαρά και γενικά βιώνει μια μοιρολατρική διάθεση.

Τα μυαλά που κουβαλάς- Δραστηριότητες και Μηνύματα Κλειδιά!

Εδώ είναι μερικά μηνύματα που μπορείτε να μοιραστείτε με τα παιδιά σας στη ζωή σας είτε είναι τα παιδιά σας είτε τα παιδιά με τα οποία δουλεύετε μαζί:

1. Όλα τα συναισθήματα είναι σημαντικά!

Τα συναισθήματα δεν είναι ούτε καλά ούτε κακά. Δείτε στη ταινία πώς  όλα τα συναισθήματα παίζουν σημαντικό ρόλο μέσα στο μυαλό! Όταν ένα συναίσθημα είναι εκτός ελέγχου ή δεν το παρατηρεί κανείς ( π.χ όπως η Θλίψη στην ταινία) τότε οποιαδήποτε ανισορροπία είναι δυνατόν να συμβεί…

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i