Τα προβλήματά μας είναι αληθινά ή μήπως ψευδαισθήσεις του μυαλού μας;

Τι θα συμβεί εάν αντί για να ασχολούμαστε με αυτά που δεν έχουμε ασχολούμαστε με αυτά που έχουμε;

Ανάλυσέ Το: Τα προβλήματά μας είναι αληθινά ή μήπως ψευδαισθήσεις του μυαλού μας;

Σου έχει τύχει να παρακολουθήσεις μια ταινία με φίλους, και φεύγοντας ο καθένας σας να κάνει εντελώς διαφορετικά σχόλια για εκείνη; Είναι γιατί ο καθένας έχει μια δική του ξεχωριστή μοναδική ματιά να αξιολογεί τα γεγονότα, τις καταστάσεις, τον κόσμο και τους ανθρώπους.

Έτσι, κάτι που εσύ αυτή τη στιγμή βιώνεις ως πρόβλημα, ίσως, κάποιος άλλος το βιώνει ως τύχη. Αυτό που εσύ βιώνεις ως αποτυχία, κάποιος άλλος ίσως να το βίωνε ως εμπειρία. Αυτό που εσύ βιώνεις ως αδιέξοδο, κάποιος άλλος ίσως το βιώνει ως ευκαιρία για αλλαγή.

Αν εξαιρέσουμε τα ουσιαστικά σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, οι υπόλοιπες συνθήκες, θα μπορούσαν να θεωρηθούν προβλήματα μέσα από την υποκειμενική ματιά του καθενός.

Πάντα μπορεί να υπάρξει πρόβλημα, εάν σκεφτόμαστε προς εκείνη την κατεύθυνση. Ακόμη και στον παράδεισο να βρεθούμε, πολύ σύντομα ίσως πούμε «είναι ωραία, όμως…» Μόλις αρχίζει να μπαίνει το «όμως», εκεί ξεκινά και μια μόνιμη αέναη αναζήτηση του «καλύτερου». Πότε σταματάει αυτό; Δυστυχώς ποτέ. Γιατί εάν δεν είμαι ικανοποιημένος με αυτά που έχω, δεν θα είμαι ποτέ. Γιατί έτσι έχω μάθει να σκέφτομαι.

Κάποιοι θα αναρωτηθούν σε αυτό το σημείο, «Αν είμαστε πάντα ικανοποιημένοι με αυτό που έχουμε δεν θα βάζουμε στόχους». Γιατί λοιπόν, η απόφαση διεκπεραίωσης ενός στόχου προϋποθέτει την ανικανοποίηση και όχι την ανάγκη εξέλιξης η οποία αντιθέτως, προέρχεται από την αγάπη για τον εαυτό μας, τη ζωή και τους κοντινούς μας ανθρώπους;

Υπάρχει λοιπόν ένα σημείο που η ανάγκη για εξέλιξη σταματά και ξεκινά η αυτοκατηγορία και η ανικανοποίηση. Ο καθένα μας, εάν στραφεί με ειλικρίνεια μέσα του, θα βρει το δικό του όριο. Τι τον εκφράζει και τι κάνει απλά για να το κάνει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i