Τεστ θηλυκότητας: Πόσο «αγκαλιάζεις» τη θηλυκή πλευρά σου;

Ανακάλυψε πόσο καλή σχέση έχεις με τη θηλυκότητα που κρύβεις μέσα σου.

Screenshot_1

Θηλυκότητα, σύμφωνα με το λεξικό του Μπαμπινιώτη, είναι το σύνολο των γνωρισμάτων και των ιδιοτήτων που θεωρείται ότι χαρακτηρίζουν τη γυναικεία φύση, το γυναικείο χαρακτήρα (η τρυφερότητα, η γλυκύτητα, η κομψότητα, η χάρη κ.ά.) και ο ερωτισμός που εκπέμπει πρόσωπο γυναικείου φύλου, το σύνολο των στοιχείων που απαρτίζουν την ικανότητα της γυναίκας να προκαλεί ερωτική έλξη.

Τα άρθρα που διαβάστηκαν περισσότερο στο Shape.gr φέτος! 

Για να χάσω κιλά πόσες θερμίδες χρειάζομαι

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά: 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Αθλητική δίαιτα για τέλεια γράμμωση από τη διατροφολόγο 

Γιατί δε χάνω κιλά; Κάνε το τεστ και μάθε γιατί δεν αδυνατίζεις

Τεστ θηλυκότητας: Πόσο «αγκαλιάζεις» τη θηλυκή πλευρά σου;

Τις περασμένες δεκαετίες ο φεμινισμός και η προσπάθειά μας να εξισωθούμε με το άλλο φύλο την έβαλε λίγο στην άκρη - γιατί πόση γλυκύτητα και τρυφερότητα χωράει σε ένα ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον και στην προσπάθειά σου να καταξιωθείς σε χώρους όπου κυριαρχούσαν τα αρσενικά;

Κάποια στιγμή όμως έπρεπε να βρούμε τις ισορροπίες μας, πράγμα όχι πολύ εύκολο, αλλά ούτε και ακατόρθωτο. Και μετά ήρθε η κρίση και μας έμαθε με σκληρό τρόπο ότι η καριέρα δεν είναι το παν. Ακολούθησε η επιστροφή στο σπίτι και η συστηματική ενασχόληση με τη μαγειρική που τη σνομπάραμε για πολλά χρόνια.

Διάβασε επίσης: Πόσο υγιεινός είναι ο τρόπος ζωής σου;

Ένα νέο είδος γυναίκας που είτε εργάζεται είτε όχι αγκαλιάζει πιο πολύ τη θηλυκή πλευρά της. Που μπορεί να είναι δυναμική και παραγωγική, αλλά ξέρει να φτιάξει και ένα κοκκινιστό μοσχαράκι όπως το έκανε η μαμά της και να είναι περήφανη γι' αυτό. Που είναι κομψή και περιποιημένη και ενδιαφέρεται για την εμφάνισή της απενοχοποιημένα γιατί ξέρει ότι είναι ένα από τα πολλά όπλα της που ενισχύει την αυτοπεποίθησή της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια έρευνα που έγινε πρόσφατα από την Koleston σε συνεργασία με το διεθνές ίδρυμα Future Foundation και τη συμμετοχή 720 Ελληνίδων ηλικίας από 25 έως 54 ετών, που έδειξε ότι 75% των γυναικών που συμμετείχαν σε αυτή ενδιαφέρονται πολύ για την εμφάνιση των μαλλιών τους, ενώ το 48% πιστεύουν ότι τα όμορφα μαλλιά μπορούν να τις βοηθήσουν να πετύχουν.

Ακόμα και ένα σωστό χρώμα μαλλιών μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα για τον εαυτό μας, όπως δηλώνει το 40% των ερωτηθέντων. Ένα προσεγμένο look μας βοηθά να αισθανόμαστε πιο όμορφες, πιο θηλυκές, πιο δυνατές, πιο πολύ γυναίκες. Μας φέρνει πιο κοντά και αναδεικνύει τη θηλυκότητά μας.

Κάνε το τεστ για να διαπιστώσεις πόσο καλή είναι η δική σου σχέση με τη θηλυκή σου πλευρά: 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i