Τι λέει για σένα ο τρόπος που οργανώνεις τη ντουλάπα σου

Υπάρχει και επιστημονικός λόγος που δε βρίσκεις τίποτα να φορέσεις ακόμη και σε μία γεμάτη γκαρνταρόμπα!

Τι λέει για σένα ο τρόπος που οργανώνεις τη ντουλάπα σου

Αν κάτι είναι σίγουρο, αυτό είναι ότι η μόδα ανέκαθεν έπαιζε σημαντικό ρόλο στη ζωή χιλιάδων γυναικών και ανδρών στον κόσμο. Γιατί λοιπόν να μην υπάρχει και συγκεκριμένος κλάδος της ψυχολογίας που θα μελετά τι κρύβεται πίσω από τις επιλογές μας; Λοιπόν ο κλάδος αυτός υπάρχει, αν και νεοσύστατος, ερευνώντας ακόμη και το τι σημαίνει για τον καθένα ο τρόπος που τακτοποιεί τα ρούχα του.

Η Carolyn Mair είναι μία από τις πρώτες που απασχολείται σε αυτόν τον κλάδο διδάσκοντας σχετικά μαθήματα στο London College of Fashion.

Σύμφωνα με την Mair, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που βρίσκονται πίσω από τα πεταμένα ρούχα στο πάτωμα, όσο και πίσω από αυτά που βρίσκονται τακτοποιημένα στις αρχικές κρεμάστρες τους. Αναλύει έτσι 6 βασικές τακτικές που ακολουθούν οι περισσότερες γυναίκες κατά την οργάνωση της ντουλάπας τους και μας εξηγεί τι ακριβώς σημαίνουν αυτές.

Με πόσες από τις παρακάτω καταστάσεις ταυτίζεσαι;

Δεν έχεις τίποτα να φορέσεις – Αλλά άπειρα ρούχα

Το να αγοράζεις κάτι κάθε φορά που θα δεις κάτι που θα σου αρέσει, θα σε οδηγεί συχνά στο παραπάνω πρόβλημα. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία σημαίνει ότι απολαμβάνεις πραγματικά το shopping, αλλά χωρίς να κάνεις σοφές επιλογές. Ανήκεις στην ίδια κατηγορία με τους ανθρώπους που δεν πετάνε ποτέ τίποτα, με τη λογική ότι κάποια στιγμή θα ξαναφορεθεί. Έτσι καταλήγεις με μία πλούσια γκαρνταρόμπα με ανόμοια ρούχα και ελάχιστες επιλογές για συνδυασμούς, αλλά και και το αιώνιο πρωινό πρόβλημα του ‘δεν έχω τίποτα να φορέσω’.

Δες τη συνέχεια στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i