Τι να κάνεις όταν νιώθεις ότι η ζωή σου διαλύεται

Η ζωή δεν μπορεί απλά να συνεχιστεί έτσι. Κι αυτό σου δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσεις επιλογές που ίσως πριν δεν είχες το θάρρος να κάνεις.

Τι να κάνεις όταν νιώθεις ότι η ζωή σου διαλύεται

Έχεις αισθανθεί ποτέ τη ζωή σου να εκτροχιάζεται; Ίσως περνάς έναν άσχημο χωρισμό ή δεν είσαι ευχαριστημένη με τη δουλειά σου. Ή πολύ απλά, είσαι αρκετά νηφάλια για να συνειδητοποιήσεις ότι η ζωή σου είναι κάπως μπερδεμένη.  Όταν η ζωή αποφασίζει να ταράξει τα νερά, έρχεσαι αντιμέτωπη με το άγχος, τον φόβο και τον θυμό. Πιθανότατα, μάλιστα να κατηγορήσεις και τον εαυτό σου για τις λάθος επιλογές που έκανε και τις αποφάσεις που δεν πήρε. Ας πατήσουμε όμως ένα pause. Είναι η εύκολη λύση να ρίξεις το φταίξιμο σε εσένα, αλλά το αυτό-μαστίγωμα δεν θα οδηγήσει πουθενά. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερες επιλογές με τα δεδομένα που έχουμε στην παρούσα φάση.

Πώς θα μπορούσες για παράδειγμα να ξέρεις ότι δεν θα σου αρέσει η καινούρια σου δουλειά αν δεν το δοκιμάσεις; Όταν αρχίζεις να προβληματίζεσαι με τις αυτοκαταστροφικές επιλογές, ρώτα τον εαυτό σου τι προσπαθούσε να αποφύγει. Πιθανότατα κάτι που δεν ήσουν αρκετή δυνατή ώστε να το αντιμετωπίσεις. Κι ενώ η απόφασή σου δεν αποδείχτηκε η καλύτερη για εσένα, υπάρχουν μερικά οφέλη. Τώρα ξέρεις τι είναι σωστό και τι όχι και τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσένα. Όταν κάτι στη ζωή σου καταρρέει, γνωρίζεις ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Η ζωή δεν μπορεί απλά να συνεχιστεί έτσι. Κι αυτό σου δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσεις επιλογές που ίσως πριν δεν είχες το θάρρος να κάνεις. Κάπως έτσι, ξεκινάς να θέτεις τις βάσεις για την εσωτερική σου στήριξη.

Τι να κάνεις όταν νιώθεις ότι η ζωή σου διαλύεται:

Τι πρέπει να κάνεις για να στηρίξεις τον εαυτό σου;

Αρχικά δώσε βάση στην ψυχική, σωματική αλλά και πνευματική σου ευεξία. Σκέψου τι χρειάζεται βοήθεια και ξεκίνα τις αλλαγές. Για παράδειγμα, αν το σώμα σου φωνάζει βοήθεια, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις τον καθημερινό τρόπο ζωής και πιθανότητα τις διατροφικές σου συνήθειες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i