Το μυστικό πίσω από την αντιμετώπιση του φόβου

Πίσω από κάθε φόβο, κρύβεται η αδυναμία μας να εστιάσουμε και να ζούμε στο «τώρα».

Ανάλυσέ το | Το μυστικό πίσω από την αντιμετώπιση του φόβου

Ο Eckhart Tolle, συγγραφέας του βιβλίου «Η δύναμη του τώρα» που έγινε best seller καθώς πούλησε πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα, άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεται μέσα σε ένα βράδυ. Στο βιβλίο του αναφέρει ότι μέχρι τα 29 του είχε μια γεμάτη μεν, αλλά κενή ζωή. Πολλά άγχη, υποχρεώσεις και μεγάλη καριέρα. Ωστόσο, υπέφερε από αϋπνίες. Ένα βράδυ λοιπόν, στα 29α γεννέθλιά του, ξύπνησε όπως τις υπόλοιπες ημέρες νωρίς τα χαράματα και είχε, όπως την περιγράφει, μια επιφώτιση.

Σκέφτηκε «τι νόημα έχει να συνεχίσω να ζω μέσα στη μιζέρια;» και «γιατί δεν αντέχω τον εαυτό μου;»… Περιγράφει πολύ γλαφυρά την επιφώτιση και λέει ότι άκουγε συνέχεια τις λέξεις «resist nothing», δηλαδή, «μην αντιστέκεσαι σε τίποτα». Από εκείνη τη νύχτα της βαθιάς συνειδητοποίησης, ένιωσε συμφιλιωμένος με τον εαυτό του και γαλήνιος.  Εκείνη η νύχτα άλλαξε τη ζωή του. Στο βιβλίο του εξηγεί το πώς…

Διάβασε τους τρόπους  για να ζεις στο «εδώ και τώρα»

Απελευθερώσου από τα φαντάσματα του παρελθόντος και τα άγχη του μέλλοντος

Το παρελθόν έρχεται σαν ανάμνηση στο μυαλό σου στο παρόν. Επίσης, σκέφτεσαι το μέλλον πάλι στο τώρα. Το παρόν είναι που έχει την μεγαλύτερη δύναμη και σημασία. Στην ουσία, μόνο το παρόν υπάρχει… Αυτό έχει σημασία και αυτό ζεις… Διαφορετικά, ζεις τη ζωή σου μόνο μέσα από την ανάμνηση και την αναμονή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i