5 λόγοι για τους οποίους είναι καλό να διαβάζεις στο παιδί σου μια ιστορία κάθε βράδυ

Οι πέντε βασικοί λόγοι!

5 λόγοι για τους οποίους είναι καλό να διαβάζεις στο παιδί σου μια ιστορία κάθε βράδυ

To Ινστιτούτο των Οικονομικών και Κοινωνικής Έρευνας της Μελβούρνης και το Cincinnati Children’s Hospital υποστηρίζουν ότι οι λεκτικές και μαθηματικές ικανότητες αυξάνουν στα παιδιά που διαβάζουν τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα. Ο παιδοψυχολόγος, Dr Bob Myers, παρουσιάζει, στο άρθρο του, πέντε λόγους για τους οποίους καλό είναι να διαβάζεις  στο παιδί σου μια ιστορία κάθε βράδυ, πριν αυτό πέσει για ύπνο.

1. Χτίζεις μια δυνατή σχέση.

Ενώ διαβάζεις την ιστορία στο παιδί σας δεν ασχολείσαι με τίποτα άλλο, παρά μόνο με αυτό. Μπορείς έτσι να δραπετεύσετε σε μια φανταστική περιπέτεια οι δυο σας. Όσο το παιδί σου μεγαλώνει τόσο πιο δύσκολο είναι να το επιτύχεις αυτό, έτσι το να διαβάζεις κάθε βράδυ είναι ένας υπέροχος τρόπος να δυναμώσετε τη σχέση σας.

2. Αυξάνεται το λεξιλόγιό του.

Με το να εκθέτεις το παιδί σου στην γλώσσα είναι αποδεδειγμένο ότι το βοηθάς να επεκτείνει το λεξιλόγιό του. Το παιδί με αυτόν τον τρόπο γνωρίζει νέες λέξεις και διαφορετικούς τρόπους να χρησιμοποιεί αυτές που ήδη γνωρίζει. Ένα πλούσιο λεξιλόγιο μπορεί να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση και το παιδί θα αισθάνεται έξυπνο και σίγουρο όταν θα μιλάει στο σπίτι και στην τάξη…

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next