Το ταξίδι που διανύει μια οικογένεια, όταν ο αυτισμός τους χτυπά απροσδόκητα την πόρτα

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς παιδιά με αυτισμό για να διαβάσεις αυτό το βιβλίο. Δεν χρειάζεται καν να είναι γονιός

Το ταξίδι που διανύει μια οικογένεια, όταν ο αυτισμός τους χτυπά απροσδόκητα την πόρτα

Πριν λίγες μέρες «έπεσα» πάνω σε ένα υπέροχο κείμενο της Μαρίας Παπαδοπούλου όπου μιλούσε για το τι σημαίνει να είσαι μητέρα με δυο παιδιών με αυτισμό. Το κείμενο και ο τρόπος γραφής αυτής της γυναίκας με συγκλόνισαν γι’ αυτό αποφάσισα να ψάξω και να διαβάσω το βιβλίο της «Το μπλε που αγκαλιάζει».

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς παιδιά με αυτισμό για να διαβάσεις αυτό το βιβλίο. Δεν χρειάζεται καν να είναι γονιός. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ενσυναίσθηση και λίγο από το χρόνο σου για να διανύσεις το ταξίδι της Μαρίας Παπαδοπούλου και της οικογένειάς της, όταν ο αυτισμός της χτύπησε απροσδόκητα την πόρτα.

«Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να δουν οι μητέρες που μου μοιάζουν τόσο, ότι δεν είναι μόνες. Ότι μέσα τους υπάρχει μια τεράστια δύναμη που θα τους δώσει ‘’μαγικές’’ πραγματικά ικανότητες. Θα μάθουν να υφαίνουν φτερά με τα δάκρυά τους, θα μάθουν να ακούν βλέμματα, θα μάθουν να αγαπούν πέρα από προσδοκίες και να χτίζουν γέφυρες. Θα πέφτουν και θα σηκώνονται ακόμη πιο δυνατές και αποφασισμένες…

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next