Shape Tested: Δοκιμάσαμε τη διάσημη θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας με LPG Endermologie!

Στο Shape ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε μαζί σου εμπειρίες από πρώτο χέρι. Γι’ αυτό η συντάκτρια Ελένη Δασκαλάκη δοκίμασε τη θεραπεία LPG Endermologie κατά της κυτταρίτιδας και βγάζει συμπεράσματα!

13.05.2015

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

εχεις διαβασει

Shape Tested: Δοκιμάσαμε τη διάσημη θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας με LPG Endermologie!

Η δοκιμή έγινε στο MF Day Spa, το γνωστό κέντρο αισθητικής ιατρικής στον Νέο Κόσμο και εκεί με υποδέχθηκε η διευθύντρια του κέντρου, Μαίρη Φιλιππαίου. Μετά από μια μικρή ξενάγηση περάσαμε στα ενδότερα και εκεί μου σύστησε τον… ΕΤ τον εξωγήινο, δηλαδή το μηχάνημα LPG Enderrmologie.

Πριν ξεκινήσει η θεραπεία, η Μαίρη μου έκανε έναν έλεγχο όλου του σώματος με μαγνητικά κύματα, μέσω ενός προγράμματος υπολογιστή, αφού είναι σημαντικό σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις η θεραπεία να αντιμετωπίζεται ολιστικά. Επιπλέον, είναι πολύ ευκολότερο να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα όταν γνωρίζεις τη ρίζα της ύπαρξής του. Η εξέλιξη της τεχνολογίας δε σταματά να με εκπλήσσει!

Μέσα σε 2 λεπτά που κρατούσα μια μεταλλική λαβή, το μηχάνημα σκάναρε όλα τα συστήματα του οργανισμού μου και έβγαλε μια σειρά από βιοχημικά αποτελέσματα για μένα. «Δεν είναι ακριβή όπως μια αιματολογική εξέταση και απεικονίζουν τα δεδομένα αυτή ακριβώς τη στιγμή» μου εξήγησε η Μαίρη Φιλιππαίου και συνέχισε να τονίσει ότι «αν όμως σε δυο τρεις επισκέψεις δω επαναλαμβανόμενα κάποιο πρόβλημα, π.χ. μια έλλειψη σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία ή αυξημένα λιπίδια ή σάκχαρο, θα σε συμβουλεύσω να το συζητήσεις με το γιατρό σου».

eleni

Η συντάκτρια του Shape Ελένη Δασκαλάκη σε… αποστολή κατά της κυτταρίτιδας δοκιμάζει το πιο γνωστό και αποτελεσματικό όπλο για να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα, το μηχάνημα  LPG Endermologie. Επάνω αριστερά με την ιδιοκτήτρια του κέντρου αισθητικής MF Day Spa, Μαίρη Φιλιππαίου.

Αφού τελείωσε και αυτό, ήρθε η ώρα της κρίσης. Έβγαλα τα ρούχα μου και η Μαίρη εκτίμησε τις προσωπικές μου ανάγκες. «Μπορεί η θεραπεία LPG Endermologie να απευθύνεται στην κυτταρίτιδα, πολλές φορές όμως η κυτταρίτιδα συνυπάρχει με χαλάρωση ή με τοπικό πάχος. Έτσι το πρόγραμμα της θεραπείας εξατομικεύεται ανάλογα με τα δεδομένα κάθε γυναίκας ώστε τα αποτελέσματα να είναι τα καλύτερα δυνατά».

Στη συνέχεια, αφού φόρεσα ένα λευκό ολόσωμο καλσόν, ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα για μελανιές, ξάπλωσα στο κρεβάτι. Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, η Μαίρη μου έκανε ένα συνδυασμό των θεραπειών αυτών. Ξεκίνησε από την πλάτη –ναι, η χαλάρωση και το τοπικό πάχος σε πολλές γυναίκες εντοπίζεται στην πλάτη και γύρω από τη μέση- και μετά προχώρησε στους γλουτούς και το πίσω μέρος των μηρών.

Οι κύλινδροι ρυθμίζονται από υπολογιστή και κάνουν ταυτόχρονα συμπίεση και αναρρόφηση διεγείροντας τη λεμφική κυκλοφορία. Η αίσθηση ήταν σαν ένα δυνατό μασάζ, ανακουφιστικό και εθιστικό!

Μόνο σε κάποιο σημείο στα πόδια μου αισθάνθηκα πως η μάλαξη από τους κυλίνδρους τους μηχανήματος μου προκαλούσε κάτι σαν πόνο. «Άουτς! Γιατί πονάω εδώ ;» ρώτησα. «Γιατί εδώ έχεις κυτταρίτιδα η οποία υπάρχει καιρό και έχει δημιουργηθεί ινώδης ιστός. Αν κάνεις δυο τρεις φορές, ο πόνος θα σταματήσει γιατί θα έχει αρχίσει να υποχωρεί η φλεγμονή» μου απάντησε. «Στο άλλο πόδι, που έχεις λιγότερη κυτταρίτιδα, θα δεις ότι δεν θα πονάς σχεδόν καθόλου». Και όντως, έτσι έγινε!

Η μισή ώρα της θεραπείας, με το συνδυασμό κατά της κυτταρίτιδας, σύσφιξη και λιπόλυση με το ίδιο μηχάνημα LPG απλά χρησιμοποιώντας διαφορετικά προγράμματά του, κύλησε σαν νερό. Και, έτσι, έχοντας δοκιμάσει προσωπικά και έχοντας… ανακρίνει τη Μαίρη Φιλιππαίου για τις ιδιότητες και τις ικανότητες αυτού του εντυπωσιακού μηχανήματος μπορώ να σου μεταφέρω όσα έμαθα:

  • Δεν σε ξεγελάει ο καθρέφτης. Μπορεί πράγματι η μία πλευρά του σώματός σου να έχει περισσότερη κυτταρίτιδα, πάχος και χαλάρωση από την άλλη. Αυτό όμως αντιμετωπίζεται με διαφορετική διάρκεια και ένταση της θεραπείας.
  • Για να δεις αποτέλεσμα με τη θεραπεία LPG Endermologie θα πρέπει να κάνεις 10-12 συνεδρίες, ανάλογα με το βαθμό κυτταρίτιδας που παρουσιάζεις.
  • Μετά από μία θεραπεία, δεν απαλλάχθηκα από την κυτταρίτιδα μπορώ όμως να σου πω πως στη διάρκεια της ημέρας ένιωθα ανάλαφρη και «ξεπρησμένη», πιθανότατα επειδή το μασάζ κινητοποίησε τη λέμφο και μειώθηκε η κατακράτηση υγρών.
  • Αν θέλεις να πας διακοπές τον Ιούνιο και να μην πάρεις μαζί σου την κυτταρίτιδα, μπορείς να κάνεις τις θεραπείες έως και κάθε μέρα. Αλλιώς, 1 ή 2 φορές την εβδομάδα είναι επίσης αρκετές.
  • Για πιο «μόνιμα» αποτελέσματα θα πρέπει να κάνεις υπενθυμιστικές θεραπείες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. (Εξάλλου και από τη γυμναστική, για να δεις αποτελέσματα δεν πας 6 εβδομάδες το χρόνο!)
  • Η τιμή ανά συνεδρία είναι στα 50 ευρώ αυτή τη στιγμή, αλλά αγοράζοντας ένα πακέτο μπορεί να εξασφαλίσεις έως και 50% έκπτωση.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και τις πληροφορίες  το Ινστιτούτο αισθητικής MF Day Spa, www.mfdayspa.gr και την ιδιοκτήτρια Μαίρη Φιλιππαίου.

MF Day Spa: Βαρβιτσιώτη 24, Νέος Κόσμος (στάση μετρό Αγ. Ιωάννης)
Τηλ. 210 90 14 211

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece