Σβήσε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια

Τρεις απλές λύσεις που συστήνει ο δερματολόγος για να μειώσεις τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια.

18.05.2017

εχεις διαβασει

ρυτίδες γύρω από τα μάτια

Οι συνεχείς κινήσεις του προσώπου αυξάνουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια σου, δημιουργώντας αυτό που ονομάζουμε «πόδι της χήνας». Για να μπορείς να εκφράζεσαι χωρίς ενοχές, ακολούθησε το απλό πλάνο που προτείνει ο δερματολόγος Φώτη Νούλας.

Γιατί έχεις ρυτίδες γύρω από τα μάτια;

Το «πόδι της χήνας» (ή αλλιώς οι γραμμές έκφρασης) είναι αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενων κινήσεων, όπως το χαμόγελο ή το συνοφρύωμα, εκφράσεις που προκαλούν συσπάσεις στο μυ γύρω από το μάτι.

  • «Όταν ο μυς τεντώνεται, τραβάει και το δέρμα μαζί και στη συνέχεια αυτό μαζεύεται πάλι. Αυτή η κίνηση, που επαναλαμβάνεται αμέτρητες φορές μέσα σε μια μέρα, δημιουργεί τις λεπτές γραμμές» εξηγεί ο Φώτης Νούλας.
  • Με το πέρασμα του χρόνου αυτή η επαναλαμβανόμενη κίνηση καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη που υποστηρίζουν το δέρμα σου και το διατηρούν σφριγηλό, με αποτέλεσμα οι γραμμές να γίνονται ολοένα και πιο βαθιές.

Οι παράγοντες που επιτείνουν το πρόβλημα

  1. Η ηλικία σου: Όσο μεγαλώνεις η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται, που σημαίνει ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια σου λεπταίνει ολοένα και περισσότερο και γίνεται λιγότερο ανθεκτικό. Για να το καταλάβεις καλύτερα, φαντάσου ένα χαρτί που το έχεις διπλώσεις στα ίδια σημεία ξανά και ξανά.
  2. Η  έκθεση στον ήλιοΟι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου  προκαλούν την παραγωγή ελεύθερων ριζών στο δέρμα σου. Αυτή η διαδικασία, επίσης, καταστρέφει τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης και μετατρέπει τις λεπτές γραμμές που φαίνονται αχνά σε βαθιές ρυτίδες, οι οποίες είναι ευδιάκριτες και από απόσταση.
  3. Το ξενύχτι: Ο επαρκής ύπνος θεωρείται σημαντικό στοιχείο, καθώς βοηθά τόσο στην αποφυγή των ρυτίδων γύρω από τα μάτια όσο και των μαύρων κύκλων που επίσης προσθέτουν χρόνια.

Δες τις 3 απλές λύσεις για να προλάβεις τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια που προτείνει ο δερματολόγος…

[related id="23858"]

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins
Error: There is no connected account for the user 531918802.