Τελικά, κρέμα νύχτας από ποια ηλικία πρέπει να φοράμε;

Και σε ποια ηλικία θεωρείται υπερβολή η χρήση της; Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κρέμα νύχτας από την ειδικό.

18.03.2019

εχεις διαβασει

Τα 13 φυσικά συστατικά που φροντίζουν το δέρμα: Τι να επιλέξεις για την κρέμα προσώπου σου;

Σύμφωνα με την Barbara Gilcrest, καθηγήτρια Δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, κατά τη νεανική ηλικία (περίπου μέχρι τα 30) είναι υπερβολή η χρήση της, ακριβώς γιατί οι μηχανισμοί ανανέωσης του δέρματος βρίσκονται ακόμη σε πολύ καλή κατάσταση και δε χρειάζονται ενίσχυση. Ωστόσο, η Gilcrest αναφέρει ότι σημαντικό ρόλο έχει ο τύπος του δέρματός σου, οι ιδιαίτερες ανάγκες του και βέβαια η γενικότερη προστασία που του παρέχεις όλα τα προηγούμενα χρόνια, λόγου χάρη με σωστή διατροφή, αντηλιακή προστα σία, καθαρισμό, καλό ύπνο και αποφυγή καταχρήσεων (όπως κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ) κ.λπ.

Διάβασε επίσης: Γιατί η κρέμα νύχτας είναι αναγκαία; Δες και 3 συνταγές για σπιτική κρέμα νύχτας από την αισθητικό

Σε γενικές γραμμές, πάντως, η κρέμα νύχτας:

  • Είναι περισσότερο αναγκαία στο ξηρό δέρμα, το οποίο κινδυνεύει πιο πολύ από τη φωτογήρανση και την εμφάνιση ρυτίδων και μπορεί να ξεκινά ακόμη και από τα 25.
  • Είναι χρήσιμη από τα 30 και μετά, για ενίσχυση του δέρματος και πρόληψη
    της φωτογήρανσης και των ρυτίδων.
  • Είναι απολύτως αναγκαία στις ηλικίες των 40-45 γιατί μειώνονται τα λιπίδια
    της επιδερμίδας

Η ενυδατική κρέμα δεν πρέπει να αντικαθιστά την κρέμα νύχτας

Διάβασε επίσης: 4 expert tips για να βάζεις σωστά την ενυδατική κρέμα προσώπου

Μια ενυδατική ή μια αντιρυτιδική κρέμα για το πρωί και το βράδυ φυσικά μπορείς να τη χρησιμοποιείς μετά το βραδινό καθαρισμό της επιδερμίδας. Οι κρέμες νύχτας όμως έχουν διαφορετικό ρόλο για το δέρμα:

  • Ενισχύουν το φυσικό μηχανισμό ανανέωσης των κυττάρων της επιδερμίδας που πραγματοποιείται κάθε βράδυ και ο οποίος φθίνει με την πάροδο των χρόνων.
  • Συνήθως περιέχουν δραστικές ουσίες σε υψηλότερη περιεκτικότητα, γεγονός που δεν είναι πάντα εφικτό σε κρέμες ημέρας (πολλές από αυτές μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία στο δέρμα με την έκθεσή σου στον ήλιο). Δρουν, λοιπόν, πιο αποτελεσματικά και μάλιστα στην πιο αποδοτική στιγμή, την ώρα δηλαδή που τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται.
  • Είναι πολύ πιο λιπαρές, ειδικά αυτές που προορίζονται για τα 40-45 και μετά, για να προσφέρουν στην επιδερμίδα τα απαραίτητα λιπίδια που σταδιακά μειώνονται. Οι κρέμες ημέρας δεν μπορεί να είναι τόσο λιπαρές, γιατί η γυαλάδα δεν είναι ανεκτή από τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

[related id="419096"]

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece