Τελικά πόσες φορές την ημέρα πρέπει να πλένεις το πρόσωπο σου;

Έτσι θα καθαρίζεις σωστά την επιδερμίδα σου.

23.07.2020

Γράφει: Σοφία Μάργαρη

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας πρέπει να αναβαθμιστεί και να συστηματοποιηθεί σε σωστές βάσεις, λένε οι δερματολόγοι και επιστήμονες της κοσμητολογίας. Για να είναι η επιδερμίδα σου το πρωί έτοιμη να δεχτεί τα προϊόντα περιποίησης και το μακιγιάζ, χρειάζεται καλό καθαρισμό. Το ίδιο ισχύει και για το βράδυ όταν επιστρέφεις στο σπίτι, καθώς χρειάζεται να ξεκουραστεί η επιδερμίδα και να καθαρίσει από τους ρύπους και το μακιγιάζ.

Πρώτον: Δε μένεις με μακιγιάζ στο πρόσωπο άσκοπα, δηλαδή όταν είσαι σπίτι ή όταν κοιμάσαι το βράδυ.

Δεύτερον: Μάθε να καθαρίζεις την επιδερμίδα σου σωστά. Το νερό ή η λοσιόν μόνα τους δεν μπορούν να αφαιρέσουν τους ρύπους που πολιορκούν τους πόρους του δέρματός σου, γι’ αυτό ένα βουρτσάκι καθαρισμού προσώπου πρέπει να γίνει αναπόσπαστο μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σου.

Διάβασε επίσης: Πότε οι συσκευές καθαρισμού κάνουν καλό στην επιδερμίδα σου και πότε όχι;

Μετά ξέπλυνε με χλιαρό νερό και άπλωσε τη λοσιόν σου, προσέχοντας να σκουπίζεσαι απαλά με καθαρή πετσέτα. «Αν η επιδερμίδα δεν είναι καθαρή, καμία κρέμα ενυδάτωσης ή σέρουμ, πολύ περισσότερο τα προϊόντα μακιγιάζ, δε θα αποδώσουν σωστά» λέει η Saem Mool Jung, Νοτιοκορεάτισσα make-up artist και σύμβουλος χρώματος της Clinique.

Διάβασε επίσης: Διπλός καθαρισμός προσώπου; Τελικά, κάνει καλό στην επιδερμίδα σου ή όχι;

Μάθε τις top τροφές για όμορφη επιδερμίδα:

 

[related id="62484"]

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece