Βρες το αντίδοτο στο οξειδωτικό στρες (μάθε και τα προϊόντα που προτείνει η beauty editor)

Το οξειδωτικό στρες έχει δυσάρεστες συνέπειες για την επιδερμίδα σου.

12.04.2018

Γράφει: Σοφία Μάργαρη

 

Βρες το αντίδοτο στο οξειδωτικό στρες (μάθε και τα προϊόντα που προτείνει η beauty editor)

γραφείο, δουλειά, γυναίκα, υπολογιστής

Η ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με το εργασιακό στρες προκαλεί το λεγόμενο οξειδωτικό στρες, με συνέπειες στην επιδερμίδα σου. Μερικές φορές δεν είναι σοβαρές – μπορεί να τη γλιτώσεις με ένα σπυράκι στο κούτελο ή έναν επιχείλιο έρπητα.

Η βλάβη ωστόσο μπορεί να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις όταν συνδυαστεί με ορμονικές αλλαγές. Τότε το δέρμα, λουσμένο στην κορτιζόλη και την αδρεναλίνη, αναστέλλει την παραγωγή κυττάρων (ινοβλάστες) που ευθύνονται για την έκκριση ινών ελαστίνης και κολλαγόνου.

Αποτέλεσμα είναι να δείχνει η επιδερμίδα σου πολύ πιο γερασμένη, διαρκώς κουρασμένη, άτονη, ευαίσθητη και ανοχύρωτη σε άλλες εξωτερικές επιδράσεις, όπως αστική ρύπανση, κρύο κ.λπ. Σε αυτή την εικόνα έντονο παρασκηνιακό ρόλο παίζουν και οι ελεύθερες ρίζες, οι οποίες επιτίθενται με σφοδρότητα στα κύτταρα, δημιουργώντας βλάβες ζωτικής σημασίας μέχρι και στο DNA σου.

Τι να κάνεις:

Υπάρχουν τρία βασικά προϊόντα που πρέπει να έχεις. Τα πρώτα δύο είναι ένας αντιοξειδωτικός ορός και μια κρέμα με Α-ρετινοειδή ή βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ για τοπική χρήση.

  • Άπλωνέ τα κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς ώστε να λειτουργήσουν καλύτερα στο πλαίσιο της φυσικής αποκατάστασης που γίνεται εκείνες τις ώρες από τον οργανισμό σου. Η συνέργεια αντιοξειδωτικού ορού και κρέμας με ρετινόλη βοηθά στη σταθεροποίηση των κυττάρων του δέρματος σε περιόδους στρες, ενισχύει δραστικά την άμυνά τους από τις ελεύθερες ρίζες και προάγουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου.
  • Το τρίτο προϊόν είναι για το πρωινό σου ξύπνημα. Τι πρέπει να περιέχει η κρέμα σου; Ceramides. Είναι μόρια λιπιδίων που βρίσκονται σε υψηλή συγκέντρωση στη μεμβράνη κάποιων κυττάρων, στα οποία οφείλεται η σφριγηλότητα, η απαλότητα και η λεία όψη μιας νεανικής επιδερμίδας.

Οι επιλογές της beauty editor:

 

Editor's Picks

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece