Οι βασικοί κανόνες για σωστή οργάνωση ντουλάπας

Η σωστή οργάνωση ντουλάπας είναι μια ολόκληρη «επιστήμη»! Οι βασικοί κανόνες για να έχουμε τα ρούχα μας πάντα σε τάξη.

31.03.2020

εχεις διαβασει

Οι βασικοί κανόνες για σωστή οργάνωση ντουλάπας

Κάθε φορά που αλλάζουν οι εποχές πελαγώνεις για το πώς θα τακτοποιήσεις τα ρούχα στις ντουλάπες σου; Κι όμως, είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις! Δες τος 8 top συμβουλές για σωστή οργάνωση ντουλάπας!

1. Έξω τα παλιά

Το πρώτο βήμα εξαρτάται από το αν κάνεις πλήρη εκκαθάριση της ντουλάπας ή αν απλά την τακτοποιείς. Για ένα απόλυτο καθάρισμα της ντουλάπας, βγάλε τα πάντα έξω. Άδειασέ την εντελώς, για να ξεκινήσεις από την αρχή. Αν απλά καθαρίζεις, σπρώξε  όλα τα ρούχα προς τη μία πλευρά,  καθάρισε και μετά προχώρησε στα επόμενα.

Όταν αποφασίζεις τι να κρατήσεις και τι να ξεφορτωθείς, κάνε στον εαυτό σου μερικές ερωτήσεις.

  • Πόσο καιρό το έχεις αυτό το κομμάτι;
  • Πότε ήταν η τελευταία φορά που το φόρεσες;
  • Μπορείς να βρεις καινούργιους τρόπους να το φορέσεις εκτός από τον τρόπο που το φορούσες μέχρι τώρα;

Αν έχεις ένα ρούχο περισσότερους από 6 μήνες και δεν το έχεις φορέσει, θα σου έλεγα να το ξεφορτωθείς! Αν είναι παλιό, δεν το έχεις φορέσει εδώ και κάμποσο καιρό και μπορείς να το συνδυάσεις μόνο με ένα ακόμη ρούχο, τότε θα πρέπει να απαλλαγείς από αυτό!

Δες και εδώ ποια ρούχα και αξεσουάρ μπορεί να σου προκαλούν προβλήματα υγείας!

2. Δημιούργησε περισσότερο χώρο

Νομίζω πως αυτό που συνήθως μας λείπει είναι ο χώρος. Για να δημιουργήσεις περισσότερο χώρο για να κρεμάς ρούχα, δίπλωσε τα τζιν σου, τα πουλόβερ και τα μπλουζάκια. Αν δεν μπορείς να προσθέσεις περισσότερα ράφια στη ντουλάπα σου, τότε πρόσθεσε ξύλινα ή μεταλλικά διαχωριστικά που θα δημιουργήσουν τμήματα επάνω στο ράφι ώστε να μένουν τα ρούχα σου στις θέσεις τους.

Editor's Picks

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece