Οι βασικοί κανόνες για σωστή οργάνωση ντουλάπας

Η σωστή οργάνωση ντουλάπας είναι μια ολόκληρη «επιστήμη»! Οι βασικοί κανόνες για να έχουμε τα ρούχα μας πάντα σε τάξη.

31.03.2020

Γράφει: Τάνια Ζερβού

εχεις διαβασει

Οι βασικοί κανόνες για σωστή οργάνωση ντουλάπας

3. Οργάνωσε τα παπούτσια σου

Μία καλή ντουλάπα έχει ράφια για τα παπούτσια. Μερικές φορές, όταν τα παπούτσια τοποθετούνται στο πάτωμα ή σε μία βάση για παπούτσια, χάνονται και είναι εύκολο να αποδιοργανωθούν.

  • Αν έχεις μία ωραία και μεγάλη ντουλάπα, τότε το μυστικό είναι να οργανώνεις ανά χρώμα τα παπούτσια σου στα ράφια!
  • Αν δεν χωράνε δίπλα δίπλα, τότε βάλε το ένα μπροστά και το άλλο πίσω.
  • Υπάρχουν μεταλλικές ράβδοι που μπορείς να αγοράσεις, που χώνονται ανάμεσα στα παπούτσια έτσι ώστε μένουν το ένα επάνω από το άλλο και δεν πέφτουν.
  • Μπορείς επίσης να φυλάς τα παπούτσια σου σε καθαρά κουτιά ή θήκες που στοιβάζονται η μία επάνω στην άλλη αλλά είναι ανοιχτές από μπροστά για εύκολη πρόσβαση.

4. Επένδυσε σε καλές κρεμάστρες

Οι κρεμάστρες είναι πολύ σημαντικές! Αν θέλεις μία γρήγορη μεταμόρφωση της ντουλάπας σου άλλαξε όλες τις διαφορετικές κρεμάστρες και αγόρασε πολλές ίδιες. Προτείνουμε τις πιο απλές επίπεδες κρεμάστρες που δημιουργούν περισσότερο χώρο και μια εξαιρετική ομοιόμορφη εικόνα που θα προσφέρει αμέσως μία ολική ανανέωση στη ντουλάπα σου.

5. Οργάνωσε κατά χρώμα

Είναι προτιμότερο να οργανώνεις  τη ντουλάπα σου κατά χρώματα. Όχι απλά επειδή είναι ευχάριστο στο μάτι – γίνεται και ευκολότερο το να ντυθεί κανείς. Το χρώμα είναι απλά η αρχή. Όλα θα πρέπει να οργανωθούν κατά στιλ και μετά, τα ρούχα του ίδιου στιλ, ανά χρώμα. Αυτό θα σε διευκολύνει να ντύνεσαι στο λεπτό κάθε πρωί!

6. Τακτοποίησε τα ρούχα σου ανά είδος

Η τακτοποίηση των ρούχων ανά είδος θα σου δώσει περισσότερο χώρο. Για παράδειγμα, βάλε πρώτα τα φανελάκια, μετά τα κοντομάνικα, τις μπλούζες ή τα μακρυμάνικα πουκάμισα και θα συνεχίσεις έτσι με το επόμενο χρώμα. Κάθε κατηγορία θα επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο.

7. Πώς να τακτοποιήσεις τις τσάντες σου

Δοκίμασε να τακτοποιήσεις τις τσάντες σε ράφια, ανά μέγεθος και ανά χρώμα. Γέμισε τις ογκώδεις, φαρδιές κρεμαστές σου τσάντες με φύλλα πλαστικού περιτυλίγματος -αυτά με τις φούσκες!- ή εφημερίδες για να μη χάσουν το σχήμα τους!

8. Τι να κάνεις με αυτά που περισσεύουν

Δεν έχεις άλλο χώρο; Κανένα πρόβλημα. Αν δεν έχεις άλλη ντουλάπα και έχεις ξεμείνει από ράφια και συρτάρια, τότε αγόρασε μερικά χαριτωμένα κουτιά ή δίσκους εγγράφων για τα εσώρουχα, τις κάλτσες, τα καλσόν και τα γυαλιά σου.

Διάβασε κι εδώ τους κανόνες για να βάλεις σε τάξη όλο το σπίτι!

Editor's Picks

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece