Ενυδάτωση μετά το μπάνιο: Το μαγικό trick

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόση ώρα περιμένεις για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου μετά το ντους;

27.10.2019

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

εχεις διαβασει

Μήπως χρησιμοποιείς λάθος σαμπουάν και σου φριζάρει τα μαλλιά;

Μήπως περιμένεις πολύ ώρα για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου μετά το μπάνιο; Κι όμως! Οι δερματολόγοι συμφωνούν: ο μαγικός αριθμός είναι το τρία. Αν περιμένεις περισσότερα από τρία λεπτά αφού βγεις από το ντους για να απλώσεις την ενυδατική κρέμα σου, το δέρμα θα χάσει πολύτιμη υγρασία στον αέρα.

Διάβασε επίσης: Περιποίηση σώματος: Οι στρατηγικές φροντίδας που χρειάζεσαι τώρα για κυτταρίτιδα, λάμψη, τοξίνες, ρυτίδες

Το πρωτόκολλο για σωστή ενυδάτωση μετά το μπάνιο

Αφού βγεις από το ντους, στέγνωσε απαλά (ταμποναριστά) με την πετσέτα το νερό από το δέρμα σου, αφήνοντας μερικές σταγόνες. Μετά άπλωσε μια γενναιόδωρη ποσότητα ενυδατικής κρέμας που περιέχει ceramides (ένα φυσικό έλαιο που βρίσκεται στο δέρμα) και κάνε μασάζ σε όλο το σώμα για να απορροφηθεί. «Ο στόχος σου είναι να παγιδεύσεις την υγρασία απλώνοντας την ενυδατική μέσα σε τρία λεπτά αφού έχεις σκουπίσει τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού από το δέρμα σου» λέει η δερματολόγος Cynthia Bailey.

Η Patricia Farris, M.D., δερματολόγος και επίκουρος καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Tulane, φαίνεται να συμφωνεί: «Μόλις βγεις από το ντους ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου πριν εξατμιστεί όλο το νερό, διαφορετικά χάνεται η υγρασία του δέρματος στον αέρα».

Διάβασε επίσης: Πώς κάνεις ντους σαν beauty editor 

Editor's Picks

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

#shapegreece