Κωδικός: αντιγήρανση: Σώμα 20άρας και στα 40!

Μην αφήσεις την ομορφιά σου να βγει σε πρόωρη σύνταξη! Ακολούθησε τις συμβουλές για αντιγήρανση που σου προτείνουμε και σταμάτα το χρόνο!

18.04.2013

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Κωδικός: αντιγήρανση: Σώμα 20άρας και στα 40!

Η φυσιολογική επιβράδυνση του κυτταρικού μεταβολισμού οδηγεί αναγκαστικά την επιδερμίδα σου στη μακρά περίοδο της ωριμότητας, με εμφανείς αποδείξεις: ατροφία της επιδερμίδας, χαλάρωση, έντονη δερματική αφυδάτωση με ταυτόχρονη εμφάνιση ρυτίδων, ενώ δεν είναι αμελητέα και η παρουσία καφέ κηλίδων κατά τόπους.

Από σήμερα και για τα επόμενα χρόνια της ζωής σου θα πρέπει να προσπαθείς λίγο παραπάνω, να επιμένεις ώστε να αντιστρέψεις αυτή την εικόνα, το σώμα σου να αποκτήσει τη λαμπερή όψη της νεότητας κι εσύ να μπορείς να φοράς τα αγαπημένα σου ρούχα ή ακόμη και μικροσκοπικά μπικίνι, ακολουθώντας μερικά καλά μελετημένα βήματα επιτυχίας.

Η μεγάλη μετάβαση στην ωριμότητα

Όπως επισημαίνει η δερματολόγος Μάργκη Καπελλάρη, σε κλινικό επίπεδο τα σημάδια της γήρανσης στο σώμα μιας γυναίκας μετά τα 40 παρουσιάζει τις εξής ορατές αλλαγές:

– «Μαραμένη» όψη και λεπτές γραμμές Οι ιστοί χαλαρώνουν και, μάλιστα, με ραγδαία ταχύτητα ή αυξημένο βαθμό, ειδικά αν συνηγορούν και οι συνθήκες ζωής (εγκυμοσύνη, αύξηση βάρους κ.λπ.).

– Αφυδατωμένη επιδερμίδα Το αποτέλεσμα είναι ξεφλούδισμα, ξεθώριασμα του φυσικού χρωματικού τόνου, απώλεια απαλότητας.

– Καφέ κηλίδες Προτιμούν τα πιο ανοιχτόχρωμα δέρματα και μία από τις βασικότερες αιτίες ύπαρξής τους είναι η μακροχρόνια έκθεση στον ήλιο. Πέρα από αισθητικό πρόβλημα, αποτελεί και πιθανό κίνδυνο για εμφάνιση σοβαρών δερματικών παθήσεων.

Δες ποιες γυναίκες απειλούνται περισσότερο από πρόωρη γήρανση…

Editor's Picks

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

#shapegreece