Χρώμα μέικ απ: Πώς μπορώ να βρω την ιδανική απόχρωση για εμένα;

Τελικά, σε ποιο σημείο πρέπει να δοκιμάζουμε το μέικ απ, πριν το αγοράσουμε;

06.02.2020

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

εχεις διαβασει

Χρώμα μέικ απ: Πώς μπορώ να βρω την ιδανική απόχρωση για εμένα;

Το χρώμα μέικ απ που θα επιλέγεις σίγουρα παίζει σπουδαίο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα του μακιγιάζ σου. Πράγματι, όσο καλά κι αν γνωρίζεις τα μυστικά του μακιγιάζ ματιών ή των χειλιών, αν το χρώμα μέικ απ που θα επιλέξεις δεν γίνεται «ένα» με την επιδερμίδα σου, τότε το beauty look σου δεν θα είναι αψεγάδιαστο.

Πώς να επιλέξεις χρώμα μέικ απ:

  • Πρώτα πρώτα, θα πρέπει να βρεις το τέλειο χρώμα για σένα. Προφανώς μπορείς να δοκιμάσεις το χρώμα στο πηγούνι σου: η απόχρωση που θα δείχνει αόρατη στο φως της ημέρας σημαίνει ότι ταιριάζει με το χρώμα της επιδερμίδας σου οπότε θα πρέπει να βγεις έξω από το κατάστημα για να την τσεκάρεις.
  • Αν όμως ψωνίζεις από κατάστημα που έχει μακιγιέζ στους πάγκους των καλλυντικών, ζήτησε να σου βάλει το makeup σε όλο το πρόσωπο. «Η δοκιμή στο χέρι, στο λαιμό ή ακόμη και στο πηγούνι σου δε θα σου αποκαλύψει με ακρίβεια αν η απόχρωση είναι αυτή που σου ταιριάζει, αφού τα σημεία αυτά έχουν συχνά διαφορετικό χρωματικό τόνο από το πρόσωπο» εξηγεί η Hannah Martin, Senior PRO Artist στα καλλυντικά Bobbi Brown Cosmetics.
  • «Εάν θέλεις να ζεστάνεις το χρώμα της επιδερμίδας σου, κάνε το με ένα πέρασμα bronzer, και όχι με το foundation» συμπληρώνει.
  • Plus: Δες το και σε φυσικό φως, κοιτάζοντας προς την είσοδο του καταστήματος με έναν καθρέφτη χειρός.

Διάβασε επίσης: Πέτυχε τέλεια βάση μέικ απ με 3 tips από τους ειδικούς για ΑΨΟΓΟ αποτέλεσμα

Editor's Picks

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece