Αδυνάτισμα και λείο δέρμα με βελονισμό; Ναι!

Είναι ένας από τους πιο φυσικούς τρόπους για να βελτιώσεις το σώμα, το δέρμα και την υγεία σου, ενώ τώρα γίνεται το νέο trend για υγιές αδυνάτισμα και αντιμετώπιση ρυτίδων και κυτταρίτιδας.

29.07.2015

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Αδυνάτισμα και λείο δέρμα με βελονισμό; Ναι!

O βελονισμός είναι μία ιατρική μέθοδος που βοηθά με φυσικό τρόπο τον οργανισμό. Σύμφωνα με τους νόμους της σύγχρονης ιατρικής, φαίνεται ότι δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλεί ρύθμιση των ενδογενών ορμονών και νευροπεπτιδίων που σχετίζονται με τις λειτουργίες του οργανισμού. Στον τομέα της αισθητικής έχει διπλή δράση: τοπική, βελτιώνοντας επιμέρους προβλήματα και γενική, ρυθμίζοντας συνολικά τον οργανισμό.

Πώς μπορεί να βοηθήσει στην αισθητική
  • Στις νεαρές ηλικίες πολύ συχνά εμφανίζονται δερματολογικά και ενδοκρινολογικά προβλήματα, όπως η ακμή και οι δερματίτιδες, που ενοχλούν αισθητικά, αλλά μπορεί και να δημιουργήσουν μακροχρόνια  προβλήματα. Ο βελονισμός εξομαλύνει την έκκριση των ορμονών και μειώνει τη φλεγμονώδη αντίδραση της δερματίτιδας, βελτιώνοντας έτσι και το αισθητικό πρόβλημα.
  • Μετά τα 30, που είναι η ηλικία με τη μεγαλύτερη σωματική και ψυχική καταπόνηση, ξεκινά η κόπωση του δέρματος. Ο βελονισμός δρα πρώτα στο δέρμα, στη στιβάδα που βρίσκονται τα κύτταρα που αναπαράγουν το κολλαγόνο, δημιουργώντας φυσική ανανέωση και λάμψη. Δρα όμως και συνολικά στον οργανισμό αναστρέφοντας όλα τα σημάδια της κόπωσης και τα σωματικά της συμπτώματα (κακός μεταβολισμός, εντερικές διαταραχές, αϋπνία, στρες ή κατάθλιψη κ.λπ.).
  • Σε μεγαλύτερες ηλικίες ο βελονισμός δρα τοπικά και βελτιώνει τη γήρανση του δέρματος, τις ρυτίδες, τη χαλάρωση και τη θαμπάδα. Ταυτόχρονα βελτιώνει όλα τα συνυπάρχοντα προβλήματα και έτσι επιτυγχάνεται φυσικό αλλά και μόνιμο αποτέλεσμα.
Βελονισμός για αδυνάτισμα και κατά της κυτταρίτιδας

Πρόκειται για δύο πολύ εκτεταμένα προβλήματα αισθητικής στα οποία ο βελονισμός μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός. Δρα κεντρικά, καταστέλλοντας την όρεξη και δημιουργώντας αίσθημα κορεσμού. Η διατροφή επιστρέφει στο φυσιολογικό, αυξάνονται οι καύσεις και έτσι τα περιττά κιλά χάνονται και –το σπουδαιότερο– δεν επανέρχονται. Παράλληλα, μπορεί να εφαρμοστεί ηλεκτροβελονισμός, που έχει άριστα αποτελέσματα στην τοπική λιποδιάλυση και την κυτταρίτιδα.

Πώς γίνονται οι θεραπείες

Οι θεραπείες εξατομικεύονται. Πολύ γενικά μπορούμε να πούμε ότι εφαρμόζονται αρχικά 10-15 θεραπείες σε ένα χρονικό διάστημα 1-2 μηνών και μετά, αν χρειαστεί, γίνεται παρακολούθηση με 1-2 θεραπείες βελονισμού ανά μήνα.

 

giatros-34
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες την Κωνσταντίνα Θεοδωράτου, M.D., MSc, Med. Psych., γενική ιατρό, Master στο βελονισμό από το Πανεπιστήμιο της Καντόνας, πρόεδρο της Παγκόσμιας Εταιρείας Ιατρών Βελονισμού ICMART και πρόεδρο του Επιστημονικού Συλλόγου Ιατρών Βελονισμού Ελλάδας (www.theodoratou.gr).

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece