Το στήθος που θες με αυξητική (ή & με ανόρθωση)

Η επέμβαση αυξητικής μαστών μπορεί να σου χαρίσει το στήθος που πάντα ονειρευόσουν.

01.03.2012

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Το στήθος που θες με αυξητική (ή & με 
ανόρθωση)

Προβλήματα όπως μικρομαστία, ατροφία του μαζικού αδένα μετά από εγκυμοσύνη, ατροφία των μαστών μετά από απότομη απώλεια βάρους, ασυμμετρία των μαστών, απώλεια του όγκου των μαστών μετά από χειρουργική επέμβαση, σωληνωτοί μαστοί, μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

• Τα ενθέματα
Η αύξηση του όγκου των μαστών επιτυγχάνεται με τη χρήση ενθεμάτων που τοποθετούνται σε ειδικές θήκες-τσέπες, που σχηματίζει ο πλαστικός χειρουργός πίσω από το στήθος. Τα ενθέματα σιλικόνης θεωρούνται ανώτερα των ενθεμάτων που περιέχουν φυσιολογικό ορό, αφού είναι πολύ φυσικά στην αφή και μάλιστα τα τελευταία χρόνια συνοδεύονται και από εγγύηση εφ' όρου ζωής (αυτά που κατασκευάζονται από εταιρείες με πιστοποίηση έγκριτων οργανισμών, όπως FDA). Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι ενθεμάτων, τα στρογγυλά και τα ανατομικά σε σχήμα σταγόνας ή δακρύου και ο τύπος ενθέματος που θα επιλεγεί σε κάθε περίπτωση καθορίζεται με αυστηρά κριτήρια, μετά από μετρήσεις και χρήση συγκεκριμένων μετρητών διεγχειρητικά (sizer), ώστε να προσδιοριστεί με απόλυτη ακρίβεια το μέγεθος και το σχήμα που ταιριάζει περισσότερο στην εν λόγω γυναίκα.
• Η επέμβαση
Μετά από έναν πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο, καθώς και υπερηχογράφημα ή / και μαστογραφία, πραγματοποιείται η επέμβαση με γενική αναισθησία. Ο πλαστικός χειρουργός προχωρά σε μια μικρή τομή, της τάξεως των 4-5 cm, στη θηλή, στην υπομάστια πτυχή ή στην περιοχή της μασχάλης και σχηματίζει μια θήκη είτε πίσω από το μαζικό αδένα είτε πίσω από το θωρακικό μυ, ανάλογα με το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει. Στη θήκη αυτή τοποθετείται το ένθεμα. Η επέμβαση διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα και το εξιτήριο δίνεται είτε λίγες ώρες μετά είτε το επόμενο πρωί.

• Ανάρρωση
Τις πρώτες μετεγχειρητικές μέρες συνιστάται ξεκούραση και λήψη αντιβιοτικών και κοινών αναλγητικών για 4-5 ημέρες. Αμέσως μετά από την επέμβαση και για διάστημα περίπου ενός μηνός, εφαρμόζεται ειδικό αθλητικό σουτιέν, ενώ συμβουλεύεται η αποφυγή της έντονης άσκησης για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες. Μετά από τις πρώτες δέκα ημέρες πρέπει να πραγματοποιείται καθημερινά ένα ήπιο μασάζ στο στήθος σύμφωνα με τις οδηγίες του χειρουργού.

• Πιθανές επιπλοκές
Εφόσον η όλη διαδικασία διεξαχθεί όπως πρέπει και από έμπειρο χειρουργό, δεν υπάρχουν επιπλοκές. Παρ' όλα αυτά στις πιθανές επιπλοκές αναφέρεται το ήπιο αιμάτωμα, καθώς και η δημιουργία κάψας (σκλήρυνσης) γύρω από το ένθεμα, φαινόμενο που με τα ενθέματα νέας γενιάς εμφανίζεται όλο και πιο σπάνια. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως τα ενθέματα δεν προκαλούν καρκίνο και δεν επηρεάζουν τη λειτουργικότητα του μαστού ή το θηλασμό.

• Αυξητική μαστού και ανόρθωση
Όταν το πρόβλημα είναι οι μικροί, αλλά συγχρόνως και πτωτικοί, μαστοί μπορεί να εφαρμοστεί συνδυαστική επέμβαση αυξητικής και ανόρθωσης μαζί. Παλαιότερα η συγκεκριμένη επέμβαση άφηνε τρεις διαφορετικές τομές στο στήθος της γυναίκας, όμως σήμερα, χάρη στην τεχνική της κάθετης μαστοπηξίας, επιτυγχάνεται θεαματικό αποτέλεσμα με μόνο δύο τομές, μία γύρω από τη θηλή και μία κάθετη στο μαστό, οι οποίες μετά από μερικούς μήνες διακρίνονται ελάχιστα.

Το στήθος που θες με αυξητική (ή & με 
ανόρθωση)

Ευχαριστούμε τον δρ. Γεώργιο Μούτογλη
Πλαστικό Χειρουργό, Συνεργάτη Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της ESPRAS (moutoglisgeorgios@yahoo.com)

Editor's Picks

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Best of network

#shapegreece